Bert Jambon uit Poperinge in de prijzen voor excellente hopkwaliteit

Redactie KW

De hopkweker kreeg de prijs in de marge van een brouw- en degustatiemoment van Brouwerij Palm.

Brouwerij Palm nodigde op 30 augustus 400 gasten uit om haar eigen geteelde hop in Steenhuffel te plukken. Het was in oktober 2011 dat de brouwerij, in haar eigen hoptuin nabij kasteel Diepensteyn, 800 hopplanten aanplantte. Dat hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit, de planten brengen een 3.000-tal hopranken voort.

Met deze eigen geteelde hop creëerden de brouwers ‘Palm Hop Select’, een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc. Brouwerij Palm beloofde in de zomer de hopplukkers uit te nodigen om het resultaat – het afgewerkte bier – te komen proeven. En op dinsdag 1 december was het zover.

Bert Jambon uit Poperinge in de prijzen voor excellente hopkwaliteit

De plukkers zakten naar Steenhuffel af om samen met de brouwers effectief te komen brouwen én te proeven. Ze gingen samen met biersommelier Sofie Vanrafelghem en Jan Toye, passioneel brouwer van Palm Belgian Craft Brewers, aan de slag, nadien werd iedereen getrakteerd op de eerste Palm Hop Select ‘oogst 2015’, gebrouwen met de eigen geplukte hop.

Als toemaatje ontving Bert Jambon, hopkweker van de brouwerij, van de Stad Poperinge de ‘Eerste Prijs’ voor de excellente hopkwaliteit van de eigen gekweekte hop, Hallertau Mittelfrüh.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier