Belgische mode staat week lang in de kijker in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Afgelopen weekend was Roeselare de hoofdstad van Weekend van de Klant. Ondanks het wisselvallige weer trokken heel wat kooplustigen naar de stad. Ze werden er getrakteerd op Bekende Vlamingen achter de kassa, live muziek op de straathoeken en leuke straat- en kinderanimatie.

Vanaf maandag 11 oktober start de Week van de Belgische Mode en ook op dit shopping-event willen Stad Roeselare en vzw Shopping Roeselare extra inzetten.

Tijdens de Week van de Belgische mode van 11-17 oktober kleuren heel wat etalages in onze driekleur, zo ook in Roeselare. Wist je dat je in Roeselare in wel 60 winkels Belgische modeartikelen vindt? Jawel, kledij van topkwaliteit en lokaal! Tijdens de Week van de Belgische mode zet Roeselare deze parels extra in de vitrine en zijn er mooie prijzen te winnen.

“Met meer dan 900 deelnemende winkels en 100 Belgische modemerken belooft deze derde editie wederom een schot in de roos te worden. Na een bijzonder bewogen coronajaar staat de modesector voor een nieuw seizoen en ineens ook eindelijk voor een nieuwe start vol hoop. Klanten kunnen terug zonder beperkingen shoppen, er zijn heel wat sociale gelegenheden om ons op te kleden en vooral: de zin om kledij te kopen komt eindelijk terug. We voelen dat de roep om lokale modehandelaars te ondersteunen steeds groeit en dat komt onze sector alleen maar ten goede”, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie en initiatiefnemer van Week van de Belgische Mode.

Cadeaubonnen

Kim Van Oncen is de ambassadrice van de week, ze draagt Belgische mode een bijzonder hart toe. “Belgische mode is veelzijdig, er is voor elk budget en elke stijl een mooi aanbod. Ik kleed me eigentijds, maar hou me niet vast aan één stijl of merk. Ons land barst van de creativiteit en dat ondersteun ik maar al te graag. Zeker nu, is het belangrijker dan ooit om onze lokale modewinkeliers en onze merken bij te staan”, vertelt ze.

Komende week maak je in Roeselare kans op 10 cadeaubonnen van 500 euro. Een week lang verrassen Roeselaarse winkeliers met hun aanbod aan Belgische mode. Bij aankoop van een modeartikel van Belgische hand, maak je kans op één van de tien cadeaubonnen van 500 euro. Een overzicht van alle deelnemende winkels vind je op www.visitroeselare.be. Je herkent ze ook aan een duidelijke eyecatcher in de Belgische driekleur. Bij sommige adresjes scoor je bij je aankoop ook een leuk geschenk, een fijne korting of de speciale Week van de Belgische Mode-totebag, die door Belgisch illustratrice Klaartje Busselot werd vormgegeven.

Smullen van een heerlijke portie Belgische frietjes

Om de Belgische driekleur nog meer in de verf te zetten, krijg je op zaterdag 16 oktober bij aankoop van Belgische mode ook gratis Belgische frietjes. Je vindt het authentiek Belgisch frietkraam van 14 u. 17.30 u. op de Grote Markt.

Roeselare verrast het hele jaar door als modeshoppingstad. Het is er gezellig om te winkelen, te kuieren in het centrum en te genieten van de vele horecazaken. Lokaal kopen is altijd een goed idee!

De 60 deelnemende Roeselaarse handelaars vind je op www.visitroeselare.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier