Belgisch Kampioenschap Barista in Kortrijk gehouden

Vandaag vindt het Belgisch Kampioenschap Barista plaats in Viva Sara te Kortrijk.

De uitbater en organisatoren van het Belgisch Kampioenschap. © TV

Tijdens de preselecties werden er 5 deelnemers voor de Brewers Cup en 3 deelnemers voor de Barista Cup geselecteerd die vandaag voor een professionele jury mogen verschijnen. De Jury bestaat uit 3 experts in het vak en geven daarna punten aan de deelnemers. Vervolgens gebeurt er een deliberatie in een aparte ruimte waar de deelnemer verder wordt geëvalueerd.

Koffiewereld naar een hoger niveau tellen

Uitbater van Viva Sara en zelf tweevoudig kampioen Peter Deprez vind het fantastisch dat dergelijke evenementen in het leven geroepen werden om zo een subtiele promo rond de koffiewereld te maken. “Ik vind het belangrijk dat mensen leren ontdekken dat koffie meer is dan water door een filter te gieten. Er wordt rekening gehouden met welk soort water, de combinaties en de technieken die gehanteerd worden. Iedere deelnemer heeft zijn eigen technieken die er steeds voor zorgen dat een koffie anders zal smaken”, aldus de uitbater.

Van workshop naar kennis

De tweelingzussen Ann en Marianne waren ook vandaag van de partij. Niet als deelnemer maar wel als liefhebber van de koffiewereld. “We volgden al heel wat workshops in de koffiewereld en zijn er echt door geïntegreerd geraakt. Het is een voortdurend evoluerend product en we vinden het fantastisch om te leren dat we er meer kunnen mee doen dan we dachten”, aldus Ann en Marianne.

Tweelingszussen Ann en Marianne die gedweeg de workshops volgen.
Tweelingszussen Ann en Marianne die gedweeg de workshops volgen.© TV

Winnaar kan vrachtwagenchauffeur zijn of professional

Om deel te nemen aan de wedstrijd hoef je niet in de barista wereld te zitten. Iedereen is welkom en de vorige winnaar is daar het grootste voorbeeld van. Van hoofdberoep was hij vrachtwagenchauffeur en zijn hobby was barista. Ondertussen is zijn hobby wel serieus uitgegroeid. “Iedereen kan het dus leren en zolang men kan genieten van het maken ervan kunnen we verder werken aan het concept”, aldus Katrien Pauwels (internationaal jurylid van de Brewers Cup).

Triez die haar voorbereiding maakt voor de brewers cup.
Triez die haar voorbereiding maakt voor de brewers cup.© TV

Laura De Boeck (Gent) kwam eruit als winnares van de Brewers Cup en Rémy Poirot (Brussel) werd gekozen als winnaar Barista. Het is nu aan hen om ons land te gaan verdedigingen op internationaal niveau.

(TV/foto TV)

https://www.youtube.com/user/KrantWVLYouTube1.0videohttps://www.youtube.com/Krant Van West-Vlaanderenhttps://i.ytimg.com/vi/heEJbrL5Xlw/hqdefault.jpgBK Barista in Kortrijk480270360
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
480

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.