Daarmee zit bijna 1 op de 3 van het totaal aantal actieve arbeiders en werknemers in het systeem. Het systeem van tijdelijke werkloosheid moet massale ontslagen en faillissementen voorkomen. De werknemers krijgen een uitkering van 70 procent van hun loon. Daar komt een vergoeding van ongeveer 150 euro per maand bovenop. De regering vereenvoudigde intussen ook de procedure.

Volgens een eerdere raming zouden 800.000 tot 1 miljoen mensen in het systeem van tijdelijke werkloosheid terecht komen. Twee weken geleden kwam de teller al boven het miljoen uit en nu gaat het dus al op 1,25 miljoen mensen.

Daarmee zit bijna 1 op de 3 van het totaal aantal actieve arbeiders en werknemers in het systeem. Het systeem van tijdelijke werkloosheid moet massale ontslagen en faillissementen voorkomen. De werknemers krijgen een uitkering van 70 procent van hun loon. Daar komt een vergoeding van ongeveer 150 euro per maand bovenop. De regering vereenvoudigde intussen ook de procedure. Volgens een eerdere raming zouden 800.000 tot 1 miljoen mensen in het systeem van tijdelijke werkloosheid terecht komen. Twee weken geleden kwam de teller al boven het miljoen uit en nu gaat het dus al op 1,25 miljoen mensen.