Bekijk Catwalk 2021 vanuit je eigen zetel

Redactie KW

Op donderdag 25 maart kun je Catwalk voor het eerst digitaal bijwonen. Vanuit je eigen zetel kijk je naar de nieuwe collecties van de Poperingse kledingzaken, met een hapje en drankje van lokale handelaars. Tussendoor stellen deelnemers en sponsors enkele quizvragen, waarbij de winnaars mooie prijzen kunnen winnen.

“In maart 2020 kregen de deelnemers, bezoekers en sponsors van Catwalk een slag in hun gezicht”, vertelt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). “Catwalk was in Poperinge een van de eerste evenementen die afgelast werd vanwege het coronavirus. Dit jaar riepen we samen ‘Catwalk 2021 Home Edition’ in het leven geroepen als alternatief. Het is een modeshow met een bijhorende quiz en heel wat lokaal lekkers.”

Nieuwe collecties

Catwalk wordt dit jaar een online evenement waarbij je thuis vanuit je eigen zetel de modeshow zal kunnen bewonderen. De deelnemers staan te popelen om via deze weg hun nieuwe collectie aan het grote publiek te tonen. De modeshow zit vol muziek, professionele modellen en nieuwe collecties uit het Poperingse aanbod. Twaalf kledingzaken en accessoirewinkels uit Groot-Poperinge tonen via Catwalk hun collectie voor de lente en zomer van 2021.

Als aanvulling op de modeshow zijn de meeste deelnemers het volledige weekend van 26, 27 en 28 maart geopend. Dat weekend is dan ook het startschot van de lenteactie in groot Poperinge die duurt tot 25 april. De deelnemende kledingzaken aan Catwalk zijn Autry, Belle a Mie, Boetiek Arkiz, Caillou Juwelen, De Peperstraat, Juwelen Buseyne, Kiki Women’s Wear, Nancy en Ko, Schoonheidsinstituut Lindsey, Textiel Annabel, Sois Belle en Sisi Fashion.

Quiz met hapjes

De zussen Tonia en Renata Vandenberghe openden in februari de kledingwinkel Sisi Fashion in het centrum van Roesbrugge. De zaak heeft als motto ‘No drama, just fashion’ en heeft een ruim assortiment aan dameskleding en damesschoenen. Zij stappen voor de eerste keer mee in deze editie van Catwalk.

Naast de modeshow zal er ook een quiz plaatsvinden met vragen die gesteld worden door de deelnemers en sponsors. Er zullen ook mooie prijzen uitgereikt worden aan de kijkers met de beste scores. Bij de aankoop van je ticket kun je kiezen om een aperitiefbox te bestellen, samengesteld door de Poperingse handelaars en horeca . Om de modeshow wat extra interactief te maken, organiseren de quizmasters van Quiztion een wedstrijdquiz. De vragen uit de quiz worden gesteld door de deelnemers en gaan vooral over de modeshow en over mode in het algemeen. Naast de deelnemers zullen er ook enkele sponsors het woord nemen met een luchtige quizvraag.

Lenteactie

Catwalk wordt dit jaar het startschot van de lenteactie, dat voor het eerst plaatsvindt in groot-Poperinge van 26 maart tot 25 april. Door het coronavirus werd de eindejaarsactie van 2020 immers verplaatst naar de lente van 2021. Tijdens de lenteactie kunnen klanten bij de deelnemende handelaars stempels verzamelen na hun aankoop. Volle kaarten kunnen ingediend worden in de verschillende inzamelboxen die verspreid zullen staan in de stad.

Een onschuldige kinderhand trekt na de actie de winnaars die naar huis gaan met heel wat waardebonnen, geschonken door de deelnemende handelaars. De bedoeling is om lokaal kopen aan te moedigen. De organisatoren hopen dat deze periode ook een nieuwe start mag zijn voor de horeca, de contactberoepen en winkelen in het algemeen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.