Bekende vishandel De Zeebries is verhuisd naar de Witte Nonnenstraat

De bekende vishandel De Zeebries uit de Breidelstraat, tussen de Groentemarkt en het Wapenplein, is voortaan te vinden in de Witte Nonnenstraat. “De geplande afbraakwerken deden ons verhuizen”, klinkt het bij de uitbaters.

Kathleen Maddens en haar man Jurgen Foulant moesten op zoek naar een ander pand en vonden dat om de hoek, in de Witte Nonnenstraat.

Vishandel-traiteur De Zeebries is al jaren een vaste waarde op een mooie locatie in Oostende. Tussen het Wapenplein en de Groentemarkt baatten Kathleen Maddens (45) en haar man Jurgen Foulant (43) net geen twintig jaar hun vishandel uit. “Het gebouw waar we onze zaak tot voor kort hadden, werd onlangs verkocht. Het gebouw zal afgebroken worden om er een nieuw appartementsgebouw neer te poten. Dat zorgde ervoor dat we wel moesten uitkijken naar een nieuwe locatie”, vertelt Kathleen.

Ook de bekende slagerij Vandewoestyne sloot vorig jaar de deuren, na veertig jaar. Ook dat gebouw werd verkocht aan een bouwfirma. “Naar verluidt gaan de gebouwen tussen beide markten in de Breidelstraat allemaal tegen de vlakte om er een groot appartementsgebouw neer te zetten.”

In de familie

Jurgen begon ooit alleen met de vishandel, nog voor hij Kathleen leerde kennen. “Dat zit een beetje in de familie”, lacht hij. “Ik ben er eigenlijk in opgegroeid. Een familielid had een vishandel in de vismijn van Oostende en nu en dan hielp ik daar wat mee. Zo is de liefde voor de vis een beetje ontstaan. Uiteindelijk leek ik, eens de twintig voorbij, klaar om een sprong te wagen naar een eigen winkel. Met succes. Ondertussen bestaan we twintig jaar.”

Lekker dichtbij

De zoektocht naar een nieuw adres verliep vrij vlot. “We vonden redelijk snel een pand in de Witte Nonnenstraat, vlak om de hoek. We zijn uiteraard blij dat we zo dichtbij een pand konden vinden. Op die manier vinden onze vaste klanten ons gemakkelijk terug. Het zijn helemaal geen gemakkelijke tijden, maar toch eten mensen in coronatijden graag een visje. We zijn ons ondertussen ook iets meer gaan specialiseren in kant-en-klare maaltijden. Mensen hebben alsmaar minder tijd om zelf te koken en daar willen we nu op inspelen. Maar uiteraard kan men hier ook nog steeds terecht voor de aankoop van verse vis”, besluit Jurgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.