Bekende Roeselaarse Bakkerij Ignace failliet: “Vannacht geen oog dicht gedaan”

De bekende Roeselaarse bakkerij Ignace is failliet. Morgen, donderdag, wordt het faillissement uitgesproken voor de Rechtbank van Leuven. Klanten werden deze ochtend daarvan op de hoogte gebracht via een briefje aan de deur van de verschillende zaken.

© (foto BF)

Bakkerij Ignace is een echte naam in het Roeselaarse. Zowel langs de Westlaan, in de Beversesteenweg, in de Wallenstraat, nabij het Stationsplein en langs de Brugsesteenweg konden de klanten er de voorbije jaren terecht voor hun brood of gebak. De vijf verschillende winkels blijven nu echter gesloten. De dertigtal medewerkers werden dinsdagavond op de hoogte gebracht van het faillissement. Via een blaadje aan de deur van de bakkerijen werden de klanten deze woensdagochtend op de hoogte gebracht.

Eerste bakkerij

Ignace Dessauvage opende in de jaren 80 een eerste bakkerij in Roeselare. Dat deed hij in het laatste gedeelte van de Ooststraat. Daarvoor werkte hij bij een bakker in Rumbeke en was hij aan de slag bij bakkerij-patisserie Loones in Roeselare. De bakkerij in de Ooststraat werd een groot succes. “Toen dat gedeelte autovrij werd, besloot ik een bakkerij op te starten in de Westlaan en in de Beversesteenweg”, aldus Ignace. In de Beversesteenweg werd ook een volledige warme bakkerij gebouwd. Aan de voorzijde kwam er een winkel.

Bakkerij Ignace groeide uit tot een echt Roeselaars succesverhaal met al vijf winkels verspreid over de stad. Vorig jaar liet Ignace, die er inmiddels vierenzestig is, zijn zaak over aan Boubkar El-Khalfi uit Lommel. “Ik besloot het, gezien de leeftijd, wat kalmer aan te doen.”

Ruim een jaar na die overname is Bakkerij Ignace failliet. “Toen ik het nieuws dinsdagavond te horen kreeg, heb ik ‘s nachts heel slecht geslapen. Het is heel spijtig dat een goed draaiende zaak kapot is gegaan. Het doet pijn dat de winkels nu dicht zijn, maar voor mij is het geen verrassing. Ik hoorde van leveranciers dat ze niet betaald werden.”

Maison Juliette

Samen met zijn gezin schrijft Ignace sinds begin dit jaar een nieuw bakkerijverhaal in de Noordstraat. Maison Juliette blijkt er een succes te zijn. “Ik ben blij dat we hier een nieuwe start hebben gemaakt, maar vind het wel heel spijtig dat er een einde is gekomen aan iets waar ik me tot vorig jaar volop heb voor ingezet.”

Wat er precies met de leegstaande bakkerijgebouwen zal gebeuren is momenteel nog onduidelijk. Naast de duizenden klanten in Roeselare vindt ook centrumstrateeg Alex Leupe het faillissement heel spijtig. “Bakkerij Ignace is een begrip in Roeselare. Al van in de Ooststraat kwam er heel veel volk over de vloer. Ook later draaide bijvoorbeeld de bakkerij in de Westlaan op volle toeren. Dit is heel spijtig.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.