Bekende krantenwinkel Boetse trekt naar splinternieuw handelspand

Kris Dumortier en Purdy Courtens in de nieuwe Boetse, Stormestraat 95a, rechttegenover hun vroegere winkel die straks met nog enkele andere panden wordt gesloopt en deel uitmaakt van een groot nieuwbouwproject. © DJW
Redactie KW

De bekende krantenshop Boetse in de Stormestraat is verhuisd naar een splinternieuw handelspand aan de overzijde, op het gelijkvloers van een groot appartementencomplex. Dat is gebouwd op de site waar tot voor een tiental jaar drankenspecialist Kint was gevestigd.

Voor zaakvoerders Kris Dumortier en Purdy Courtens is het in elk geval een fantastische zaak dat zij hun shop niet alleen goed en overzichtelijker kunnen maken, maar ook dat zij beschikken over meer verkoopruimte. Dat zorgt meteen voor wat meer producten in de aanbieding. Om dit op een gepaste manier te benadrukken, verwelkomen Kris en Purdy hun klanten deze week met een cadeautje: een gratis Humo van dinsdag 18 augustus plus een flesje speciaalbier Kwaremont van brouwerij Bavik.

“Wij zijn nu dertien jaar bezig, sinds 2007”, zegt Kris Dumortier. “Boetse was voordien ook al een krantenzaak, die verschillende uitbaters kende. Ik denk dat de shop intussen al 50 jaar of langer bestaat. Wat wij allemaal aanbieden? Uiteraard kranten, magazines, tijdschriften, weekbladen: daarvan hebben wij een divers en ruim aanbod. Daarnaast alles van de Lotto. Sinds enige tijd verkopen wij wijnen. Daarin investeerden wij ook al in de vroegere winkel. Dankzij meer ruimte hebben wij er nu nog meer in huis. Wat nog? Weddenschappen op voetbalwedstrijden en paardenrennen in samenwerking met Bingo. Ook het chemisch laten reinigen van textiel, droogkuis dus. En dan heb je nog de rookwaren waarvan de verkoop zeker niet verminderd is. Voor de scholieren hebben wij dan weer schoolbenodigdheden.”

Assortiment boeken

Een belangrijk extraatje is zeker de pakjesservice bij Boetse. Je kan er (post)pakjes gaan ophalen van Bpost, UPS of DBD omdat je niet thuis was op het tijdstip van de levering of vooraf liet aanstippen dat ze in de krantenzaak moesten afgeleverd worden. Voor de opslag ervan beschikken Kris en Purdy over een aparte plek achteraan in de zaak, waar de pakjes op een groot rek liggen wachten op hun bestemmeling.

“Intussen verkopen wij ook verpakte voedingswaren: koekjes, gebak en dergelijke meer”, zegt Kris Dumortier nog. “En nu denken wij eraan om een mooi assortiment boeken in huis te halen. Momenteel hebben wij al diverse titels. Het worden er de komende maanden nog meer. Waarom? Op vraag van veel klanten die stellen dat ze dan bij ons niet alleen hun magazine of krant kunnen kopen, maar ook een of ander boek dat ze graag willen. De uitbreiding van het hele aanbod was overigens nodig omdat wij vaststelden dat de losse verkoop van kranten en tijdschriften de laatste jaren daalde, onder andere omdat veel klanten een abonnement nemen of iets dergelijks. Boetse is gelukkig meer dan alleen maar kranten en tijdschriften.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier