Bekende kledingzaak van feestkledij Verovan in Oostrozebeke sluit de deuren

Philippe Decock en Veronique Vanhaverbeke hebben goeie tijden gekend in hun zaak die ze na 33 jaar uitbating sluiten. © CLY
Redactie KW

Voortaan kan je niet langer bij Verovan terecht voor ceremoniekledij. Na 33 jaar stoppen de zaakvoerders ermee. “De tijden zijn sterk veranderd door het internet. Bovendien gaan de mensen tegenwoordig zelfs in een jeansbroek naar een trouwfeest”, klinkt het. Met Sibarelle Fashion is een geschikte overnemer gevonden.

Verovan is als zaak met ruime parking, gelegen op de hoek van de Meulebekesteenweg en de Hoogstraat, een begrip in de wijde regio. De winkel was vooral gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van ceremoniekledij. Na 33 jaar sluiten Philippe Decock en Veronique Vanhaverbeke de deuren, maar er is een overnemer die het over een andere boeg gooit en uitpakt met een nieuw concept voor dameskleding. Bart Van Waeyenberge (45) en Evelyn Buyse (43) uit Ingelmunster gaan op dinsdag 17 september van start met Sibarelle Fashion.

Begonnen als Jonavan

In Oostrozebeke is de kledingzaak nog beter bekend onder de naam Jonavan, vanwaar die naam? “Dat heeft alles te maken met het feit dat vader Jan Vanhaverbeke de zaak heeft opgestart in de Hoogstraat 28”, legt Veronique uit. “Na 15 jaar hebben wij de zaak overgenomen en de zaak omgedoopt tot Verovan (van de naam Veronique). Dat betekent dat wij 23 jaar geleden in de zaak zijn gestapt en dat Verovan nu precies 33 jaar bestaat. Aanvankelijk was de winkel gespecialiseerd in de verhuur van ceremoniekledij. Later is daar nog de verkoop van mannenkledij bijgekomen en nog een paar jaar later was er ook plaats voor dameskledij.”

Wij zijn niet van plan om nu nog mee te stappen in het internetverhaal

“Ik moet eerlijk bekennen dat wij heel mooie jaren hebben gekend en steeds goed onze boterham hebben verdiend. In de beginjaren mochten we nog de klanten verwelkomen voor tien tot vijftien huwelijken per week. Die tijd is helemaal voorbij. Vooreerst wordt er nog weinig getrouwd en vandaag de dag zouden ze zelfs naar een trouwfeest gaan in een jeansbroek met hemdje of T-shirt. Het chique is er een beetje uit. Gelukkig hadden we in de loop der jaren een heel trouw en dankbaar cliënteel opgebouwd, zodat wij elke dag met heel veel enthousiasme onze winkel binnenstapten.”

Geen opvolging

Vanzelfsprekend informeerden we naar de reden van de stopzetting. “De tijden zijn intussen sterk veranderd in de textiel- en kledingwereld. Vooreerst is er een overaanbod gekomen, mede door het internet. Wij zijn niet van plan om nu nog mee te stappen in het internetverhaal. Ik ben er 51 en mijn man Philippe 54. We gaan ermee stoppen vooraleer we helemaal zijn uitgeblust. Bovendien hebben we geen opvolger, want de dochter is niet van plan om de zaak over te nemen. We kijken echter met positieve gevoelens terug op wat we hebben verwezenlijkt. We hebben al bij al nog een uitstekende troef in handen, want onze zaak is prachtig gelegen met mooie parking eromheen.”

Toekomst

“Nu gaan we tenminste eens tijd kunnen maken voor nog leukere dingen in het leven, zoals geregeld eens op reis gaan en meer aandacht voor het familiale. Intussen is er ook al een nieuwe uitbater voor de zaak. Het wordt een zaak in dameskledij en ik wens de nieuwe uitbaters vanzelfsprekend alle succes toe.” Er zijn nog koopjes te doen dit weekend op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier