Bekende bankier Grymonprez uit Dadizele houdt het voor bekeken

Pierre Grymonprez heeft voortaan meer tijd voor zijn vrouwtje Leen, dochter en kleinkinderen. (Foto Jan Stragier)
Redactie KW

Op 30 april, precies 38 jaar nadat hij zijn bankiersdebuut maakte in Dadizele, trok Pierre Grymonprez voor de laatste keer beroepshalve de bankdeur van de KBC op de Plaats achter zich dicht.

Pierre Grymonprez werd eind vorig jaar zestig en drie jaar eerder al had hij voor zichzelf uitgemaakt dat hij dan op pensioen zou gaan. Niet alleen door de fusies veranderde het bankwezen grondig, ook de manier van werken veranderde met selfbanking, on-line bankieren en dergelijke meer. Ondermeer die persoonlijke aanpak tussen klant en bankier werd heel anders.

“En dat kan het best als volgt geïllustreerd worden”, zegt Pierre. “In het begin van mijn carrière in Dadizele werd mij voorgehouden om mij in te werken in het plaatselijk verenigingsleven. Zo werd ik ook lid van het processiecomité. En de vergaderingen van de gezinsbond hadden plaats in een lokaal van de bank. Dat is nu niet meer mogelijk, zelfs niet meer gewenst. Vooral de oudere generatie heeft het met die andere aanpak soms moeilijk. Vroeger was iemand klant van de bank voor alles. Nu bekijken de klanten product per product en als zij de bank binnenstappen, hebben zij via internet al alles opgesnord. Het is anders.”

En nu? “Genieten zeker van dat minder strikte levensschema? Vorige week ben ik al gaan wandelen met de senioren van de KBC in de Vlaamse Ardennen. En ik werk graag in de tuin. Ik zal ook intenser met de familie kunnen bezig zijn. Wij zien wel wat er allemaal op ons afkomt.”

(RBD – foto JS)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten