Bekend comedycafé Rid’O in Oostende failliet

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De bekende Oostendse horecazaak Rid’O ging halverwege januari in vereffening. “Vooral de personeelsuitgaven en de kosten van de optredens liepen hoog op”, zucht uitbater Olivier Declercq.

Olivier Declercq is al jaren een van de gezichten in ‘t Brenings Revuutje en stond zelf ook al op het podium van Zilvertalent in Oostende. In het najaar van 2016 opende Olivier een comedycafé op het Leopold-I-plein in Oostende. In de Rid’O kon men iets eten en drinken, maar er was ook plaats voor komedie en muziek. Enkele stand-up comedians sierden er het podium. Zo was ooit Mohsin Abbas er te gast. En nu en dan was er ook live-muziek. Maar halverwege januari kwam er een einde aan het bekende comedycafé. “Het faillissement kwam er door een samenloop van omstandigheden”, vertelt uitbater Olivier Declercq. “Ik kreeg in de eerste plaats te kampen met wat gezondheidsproblemen. Daarnaast was er altijd wel iets met de buren als het om geluid ging. Door die geluidsproblemen kon ik niet voldoende optredens organiseren want anders waren de buren niet blij. Ik heb dan ook nog eens hoge kosten gemaakt om de geluidsproblemen op te lossen.”

De optredens waren nochtans zeer goed en populair in de Rid’O. “Buiten het seizoen waren de dagen veel minder”, zucht Olivier. “Ik had ook personeel en die kosten liepen hoog op. Dat zorgde ervoor dat de inkomsten niet opwogen tegen de uitgaven. Voor mij ging het niet meer en ondanks alle inspanning die ik heb gedaan heb ik toch beslist om de boeken neer te leggen en het faillissement aan te vragen. Met pijn in het hart weliswaar. Toch ben ik mijn trouwe klanten dankbaar voor de leuke babbels en voor hun steun de voorbije jaren. Ik zal ze zeker missen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier