Als gevolg van de coronapandemie moest Bekaert al een aantal fabrieken tijdelijk sluiten. Dat is onder meer het geval in Zuid-Amerika en India, als gevolg van lockdownmaatregelen van de overheid.

In Europa nam het bedrijf zelf het initiatief tot tijdelijke fabriekssluitingen, omdat de klanten - de bandenproducenten - sluiten. In Zwevegem in ons land werd vorige week overgegaan tot een tijdelijke sluiting, omdat in het kader van de maatregelen van de overheid de veiligheid van de werknemers niet kon worden gegarandeerd. "Maar in Zwevegem zijn we nu geleidelijk aan lichtjes aan het heropstarten", aldus een woordvoerster. De fabrieken in China zijn dan weer volop actief.

Bekaert verwacht dat de tijdelijke fabriekssluitingen en huidige vraagevoluties de businessperformantie significant zullen beïnvloeden dit jaar, klinkt het in een mededeling.

Het bedrijf zegt de impact van de crisis op de financiële prestaties in 2020 niet te kunnen inschatten, maar de vraagevoluties en fabriekssluitingen zullen de resultaten in de eerste jaarhelft alvast significant beïnvloeden.

Als gevolg van de coronapandemie moest Bekaert al een aantal fabrieken tijdelijk sluiten. Dat is onder meer het geval in Zuid-Amerika en India, als gevolg van lockdownmaatregelen van de overheid. In Europa nam het bedrijf zelf het initiatief tot tijdelijke fabriekssluitingen, omdat de klanten - de bandenproducenten - sluiten. In Zwevegem in ons land werd vorige week overgegaan tot een tijdelijke sluiting, omdat in het kader van de maatregelen van de overheid de veiligheid van de werknemers niet kon worden gegarandeerd. "Maar in Zwevegem zijn we nu geleidelijk aan lichtjes aan het heropstarten", aldus een woordvoerster. De fabrieken in China zijn dan weer volop actief. Bekaert verwacht dat de tijdelijke fabriekssluitingen en huidige vraagevoluties de businessperformantie significant zullen beïnvloeden dit jaar, klinkt het in een mededeling. Het bedrijf zegt de impact van de crisis op de financiële prestaties in 2020 niet te kunnen inschatten, maar de vraagevoluties en fabriekssluitingen zullen de resultaten in de eerste jaarhelft alvast significant beïnvloeden.