Bekaert kondigt sluiting Dramix-fabriek in Costa Rica aan

© BELGA
Redactie KW

Het management van Bekaert heeft de beslissing aangekondigd om de Dramix® staalvezelactiviteiten in Orotina, Costa Rica, stop te zetten en de betrokken vestiging, Bekaert Costa Rica SA, te sluiten.

Het management heeft het personeel ingelicht over de beslissing en heeft de intentie uitgedrukt om de sociale impact te verzachten met begeleiding en steun. Bekaert voorziet onder meer in de mutatiemogelijkheid voor 20 deeltijdse medewerkers naar haar aangrenzende staaldraadfabriek BIA Alambres Costa Rica SA.

De hoge kostenstructuur van de vestiging en verhoogde competitieve prijsdruk in de betrokken bouwmarkten in Latijns-Amerika hebben de financiële prestaties van de vestiging aangetast tot op een niveau dat niet langer houdbaar is. Recente maatregelen om de vestiging winstgevend te maken zijn niet afdoende gebleken.

Het management betreurt dat het deze maatregel moet implementeren, maar ziet geen andere optie om haar marktpositie in de betrokken staalvezelmarkten in Latijns-Amerika te beschermen. De onderneming zal klanten in de regio blijven beleveren met Dramix® staalvezels geproduceerd in andere Bekaertvestigingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier