Begrafenissen Messiaen breidt uit met uitvaartcentrum in Desselgem: “Ruimte voor extra speler”

Als alles goed verloopt, opent volgende zomer een nieuw uitvaartcentrum de deuren in Desselgem. Begrafenissen Messiaen – met vestigingen in Oostrozebeke, Deerlijk, Zwevegem en Moen – bouwt een leegstaand pand in de Gentseweg om tot een modern funerarium met vijf rouwkamers en een ruime aula. “We voelen dat er nog ruimte is voor een extra begrafenisondernemer, specifiek voor Desselgem en Beveren-Leie”, klinkt het.

Zaakvoerder Cédric Messiaen aan het pand in de Gentseweg, waar een modern funerarium moet verrijzen. © PNW

Het lijkt alsof Begrafenissen Messiaen bewust naar buiten komt met de uitbreidingsplannen in de aanloop naar Allerheiligen, maar dat is slechts schijn. “We beschikken nog maar enkele weken over de sleutels van dit pand en de aannemer is pas vorige week begonnen met de eerste omvormingswerken”, vertelt zaakvoerder Cédric Messiaen.

Als zoon van een familie van begrafenisondernemers is hij sinds 2008 aan de slag in de sector. Alles begon in 1966 in Zwevegem met Noël Messiaen, een tweede generatie volgde met zoon Carlos en schoondochter Claudine en nu staat dus een derde generatie aan het roer met Céderic, echtgenote Inge en zijn zussen Aurélie en Eline.

Coronacrisis heeft voor veel werk gezorgd, maar het was sowieso al een druk jaar

De familie Messiaen heeft uitvaartcentra in Zwevegem, Moen, Oostrozebeke en sinds vorig jaar ook in Deerlijk, door de overname van Uitvaartcentrum Vandercruyssen. “We bedienen zo al die gemeenten, maar ook een deel van Wielsbeke en Harelbeke. Als je dat allemaal op de kaart zet, zie je dat er eigenlijk één blinde vlek bestaat: Desselgem en Beveren-Leie”, legt Céderic uit. “In Desselgem is er wel een begrafenisondernemer (Uitvaartzorg De Brauwere langs de Grote Heerweg, red.) actief, maar we kregen toch signalen dat er nog ruimte is voor een extra speler. Specifiek voor de twee deelgemeenten, want in Waregem zijn er al drie gewaardeerde collega’s.”

Vijf rouwkamers

Het nieuwe uitvaartcentrum wordt ondergebracht in het voormalige pand van maatwerkspecialist Kesa Design langs de Gentseweg (N43) in Desselgem, op een boogscheut van Beveren-Leie. Op de benedenverdieping voorziet Céderic een ontvangstruimte en vijf rouwkamers aan de rechterzijde en een ruime aula met 150 zitplaatsen aan de linkerzijde. “Dat is voor alle duidelijkheid de capaciteit in niet-coronatijden”, vult Céderic aan. Daarnaast komt er ook een ruime parking naast en achter het uitvaartcentrum. Die zal beschikken over 75 parkeerplaatsen.

Voor Céderic en zijn 15-koppig team komen de uitbreidingsplannen in heel drukke tijden. “Enerzijds heeft de coronacrisis voor veel werk gezorgd, anderzijds was het sowieso al een druk jaar”, zegt de zaakvoerder, die erop hamert dat hij geen extra concurrentie wil ontketenen. “Mijn medewerkers en ik rijden dagelijks tussen Oostrozebeke en Zwevegem, dus deze locatie bood een unieke kans om ons bedrijf te versterken”, besluit Céderic.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.