Begrafenisondernemer Serrus plant aula en funerarium in New Wing in Winkel

Het pand New Wing is niet langer te koop. Als alles zoals gepland doorgaat, komt er funerarium en een aula. (Foto JG)
Redactie KW

Begrafenisondernemer Serrus uit Wevelgem, Ledegem en Menen heeft plannen om de New Wing-zaal om te bouwen tot een funerarium en aula. De koop van het pand in het centrum van Winkel is vrijwel afgerond.

Het vastgoedkantoor Immo Bossu uit Rumbeke bevestigt dat het New Wing-pand feitelijk is verkocht. De formaliteiten worden in februari volgend jaar normaal afgerond. Het is begrafenisondernemer Serrus die een optie op het pand heeft genomen. De begrafenisonderneming heeft plannen om het zalencomplex om te bouwen tot een funerarium en een aula.

De aula zal in eerste instantie kunnen gebruikt worden voor gepersonaliseerde uitvaartdiensten indien er niet gekozen wordt voor een kerkelijke dienst.

Winkelse roots

Voor begrafenisondernemers Patrick Serrus en zijn zonen Aaron en Simon wordt het Winkelse funerarium het zesde dat zij onder hun hoede hebben. Zo heeft de begrafenisonderneming funeraria in Gullegem, Moorsele, Ledegem, Menen en in Wevelgem. In Winkel is Patrick Serrus overigens geen onbekende: zijn onderneming verzorgt er heel wat begrafenissen en de man is bovendien getrouwd met Annemie Gheysen en die heeft Winkelse roots.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier