Beernemse maakt kledij ter ere van haar hond Tia: “Elk jaar zal ik een goed doel kiezen en steunen”

foto AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Yasmine Duin (26) uit Oedelem startte enkele weken geleden een webshop voor kledij ter ere van haar hond. Daarmee sponsort ze onder andere het goede doel. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar Nally’s Papegaaien Opvang.

Yasmine startte haar webshop naar aanleiding van de tiende verjaardag van haar hondje Tia. “Ik wilde daar iets mee doen en heb nagedacht over de mogelijkheden. Al snel kwam ik op het idee om kledij te ontwerpen en verkopen. Ik doe alles zelf, maar krijg natuurlijk wel hulp voor het design”, vertelt Yasmine Duin. “Dieren zijn mijn alles. Ik heb altijd dieren gehad en mijn liefde voor hen is onvoorwaardelijk. De stap om daar professioneel iets mee te doen, was dan ook snel gemaakt.”

Van 17 tot 50 jaar

De kleren laat ze elders maken, maar haar dagen zijn ruim gevuld met de andere taken van haar zaak. “Vooral het kiezen van kleuren en designs is een serieus werk. Daarnaast doe ik veel promotie via sociale media en ook daar kruipt veel tijd in. Ik ben er wel erg graag mee bezig, want via sociale media zie je veel reacties van mensen. De eerste reacties zijn al heel leuk. Ik heb bijvoorbeeld klanten van 17 tot 50 jaar en dat ik producten heb voor elk van hen, vind ik erg leuk”, lacht de Oedelemse.

Een van de kledingstukken verkoopt ze voor het goede doel. Daar wil Duin bovendien een vaste traditie van maken. “Ik zal elk jaar één goed doel uitkiezen en die een jaar lang met de opbrengst van een kledingstuk steunen”, stelt ze. In de toekomst wil ze haar producten ook verkopen op markten in de buurt.

Je kan de producten vinden via www.tiasclothing.be