Bedrijvenzone langs N37 in Ruiselede in sneltempo uitverkocht

© Foto RV
Redactie KW

Een imposante, kanariegele, hoge staalconstructie verwelkomt al wie de nieuwe bedrijvenzone oprijdt vanaf de ringbaan, langs de Eekhoutstraat. Dat is de enige straat binnen de 10 hectare grote WVI-bedrijvensite. Alle 23 kavels zijn verkocht, maar voor enkele loopt de verkoopprocedure nog.

Op 11 mei 2017 werd het terrein officieel geopend en meteen volgden de infrastructuurwerken in twee fases. Eerst werd de N37 aangepast met een afslag- en invoegstrook en daarna was er de bruisende activiteit voor wegenis, rioleringen en nutsleidingen.

Binnenkort wordt de openbare groenzone aangelegd. Het onderhoud en het beheer daarvan worden accuraat opgevolgd door WVI-parkmanagers. De eigenaars van de kavels doen hun duit in het zakje voor het onderhoud van de groenzone. In tegenstelling tot de klassieke bedrijvenzones wordt de openbare groenzone hier opmerkelijk en doelbewust maximaal ingericht. Met een brede groenstrook voor gras, bomenrijen en aanplanting van hagen. Dat concept is een grote opwaardering.

Gevarieerd aanbod

Er is echter niets meer beschikbaar. Acht bedrijven zijn al volledig neergepoot en operationeel. Zes ondernemingen integreren hun woning in het bedrijfsgebouw. De verkoopprijs bedroeg 100 euro per vierkante meter voor de achterliggende percelen. De kavels langs de N37, met duidelijke visibiliteit vanop die drukke baan, kostten 120 euro per vierkante meter. De zone is bestemd voor kleine zaken en kmo’s: bouwbedrijven, metaalconstructie, schrijnwerken, elektriciteit, schilderszaak, prefab, stutwerken, takeldienst… Het is een gevarieerd aanbod van heel wat bedrijven met Ruiseleedse eigenaars of zaakvoerders.

Een drukte vanjewelste domineert dit voorjaar de nieuwe site: indrukwekkende kranen, zwaar vervoer met stalen constructiebalken, betonmolens van diverse kleurcombinaties, veel bestelwagens… Met dit WVI-project staat het landelijke Ruiselede manifester op de kaart. (RV)

Carline Van Maele en Davy Provyn: “Werknemers komen met de fiets.”

In de Eekhoutstraat 51 wordt ‘Algemene Bouwwerken Provyn-Van Maele’ gerund door het echtpaar Davy Provyn en Carline Van Maele. Ze zijn de ouders van Emile (8) en Juliette (5) en het gezin woont in Aalter (Poeke). Het complex van ruim 1.000 vierkante meter omvat een ontvangstruimte, een loods en kantoren. Het bedrijf werd opgestart in 2000, eerst aan de Waterwalstraat, dan de Industriestraat en nu in de nieuwe ambachtelijke zone. Met een personeelsbestand van 17 medewerkers spitst het bedrijf zich toe op nieuwbouwwoningen en -appartementen en verbouwingen.

“Onze keuze om ons hier professioneel te settelen, leek evident en positief”, klinkt het. “We zijn van hier, dus werken we vanuit onze habitat. Heel wat werknemers wonen in de gemeente en komen per fiets naar onze uitvalsbasis. De locatie is strategisch heel gunstig, dichtbij de autostrades en de stad Tielt. Dat de groenzone onderhouden wordt door externen vanuit WVI is een extra gunstige dimensie, die we appreciëren. Het biedt uniformiteit. Het is voor een kleine gemeente als Ruiselede een immense opwaardering dat dit project nu al uitverkocht is.” (RV)

Hans Boone en Lisa Lambrecht: “Locatie is echt schitterend.”

Bedrijvenzone langs N37 in Ruiselede in sneltempo uitverkocht
© Foto WV

Hans Boone is gehuwd met Lisa Lambrecht. Ze wonen samen met hun zoontje Briek in de Beentjesstraat in Poesele (Nevele), waar ze tot voor kort een bedrijf runden in carrosserie-opbouw, herstelling en onderhoud aan vrachtwagens, opleggers en bestelwagens. “De zaken liepen goed en wegens plaatsgebrek moesten we verhuizen”, aldus Hans. “We waren al een drietal jaar op zoek tot we op deze nieuwe industriezone botsten. Omwille van de goede ligging, dichtbij de E40 en E403, besloten we te starten in de Eekhoutstraat in Ruiselede. De locatie is echt schitterend, want we hadden al veel klanten in West-Vlaanderen en onze verhuizing lijkt nog extra mensen naar hier te lokken. Ons bedrijf heeft een grootte van 5.000 are en stelt momenteel acht werknemers te werk. Het doel was vooral om efficiënter te werken en dat lukt helemaal.”

Veel vrije uren hebben de jonge zaakvoerders niet. “Ik heb de leiding over de werkzaamheden in de garage, terwijl mijn vrouwtje zich bekommerd over het administratieve luik. In mijn vrije tijd ga ik eens met de jeep 4×4 rijden of doe ik recreatief aan motorsport, wat ik ook op de voet probeer te volgen.” (WV)

Yves Christiaens: “Bedrijf is volledig CO2-vrij.”

Bedrijvenzone langs N37 in Ruiselede in sneltempo uitverkocht
© Foto WV

In navolging van opa André en vader Jean bleef Yves Christiaens als zaakvoerder in de bouwsector. Samen met zijn vrouw Elke Nollet woont hij in de Poekevoetweg in Ruiselede. “Ik baatte in de Industriestraat in Ruiselede een bedrijf uit voor betonproductie en prefabbouw”, zegt Yves. “Wegens plaatsgebrek was ik genoodzaakt te verhuizen. Het nieuwe industriepark leek ons ideaal en in de Eeckhoutstraat heb ik nu een bedrijf van 4.000 are. Het wordt nu eigenlijk alweer te klein, want het is enorm druk. Mogelijkheden om uit te breiden zijn er niet, want het groeipotentieel werd niet meegerekend. Mijn bedrijf is volledig CO2-vrij en het dak werd belegd met 150 vierkante meter zonnepanelen, die eveneens een laadpaal voor elektrische wagens voeden. Er zijn nu tien werknemers tewerkgesteld.”

Dagelijks staat Yves tussen zijn werknemers in het machinepark. “Echte hobby’s heb ik niet. Tijdens het weekend ga ik wel af en toe een kaartje leggen of neem ik deel aan een gocartwedstrijd. Maar ik ben vooral te vinden op het bureau in mijn bedrijf, waar de administratie voorrang krijgt.” (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier