Bedrijventerrein Gouden Appel in Oostrozebeke is zo goed als volzet

Het bedrijventerrein Gouden Appel is nagenoeg volzet. © JL
Redactie KW

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Oostrozebeke werd er door oppositieraadslid Marleen Lefebre geïnformeerd naar de stand van zaken op het bedrijventerrein de ‘Gouden Appel’ gelegen tussen de Leegstraat, Hulstestraat en het kanaal.

Het gaat om een bedrijventerrein waarvan 7 hectare specifiek was voorbehouden voor lokale bedrijven. In 2011 werd gestart met de wegenwerken zodat er uiteindelijk plaats zou zijn voor een 25-tal bedrijven. Rond 2012 waren de kavels bouwrijp en klaar voor verbouwing. Dit lokale bedrijventerrein was evenwel niet geschikt voor transportgebonden bedrijven en ook niet voor bedrijven uit de chemische sector. De interesse vanuit het plaatselijk bedrijfsleven was van meetafaan heel groot zodat volgens burgmeester Luc Derudder en nog slechts een drietal percelen over blijven.

Volgens raadslid Lefebre zouden momenteel nog twee bedrijven in de running zijn: Een betoncentrale en een kippenslachterij. Volgens de burgemeester zijn beide dossiers nog in behandeling en is er nog geen beslissing welk bedrijf het wordt. Raadslid Marleen informeerde nog bij de burgemeester of er al was nagedacht over een gemeentelijke parkeerplaats voor vrachtwagens. De burgemeester verwees onmiddellijk naar de hoge kosten die hiermee gepaard gaan en stelde meteen de vraag of dit probleem niet intergemeentelijk moet opgelost worden.

(CLY-foto Julien Cluyse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier