Bedrijvenpark Ostend Stores in volle expansie

Gaetan Lancksweerd van ontwikkelaar Ostend Stores Real Estate en schepen voor lokale economie Johan Vande Lanotte op het bedrijvenpark Ostend Stores. © BVO
Redactie KW

Het Ostend Stores Business Park in de Biekorfstraat langs het kanaal naar Brugge lokt heel wat nieuwe bedrijven.

Sinds begin 2013 hebben er al 18 kleine en (middel)grote bedrijven hun oog laten vallen op deze nieuwe industriezone. Het bedrijvenpark van 8 hectare bevindt zich tussen de Oudenburgsesteenweg (kanaal Gent-Brugge-Oostende) en de spoorweg.

Op zondag 23 augustus motiveerde schepen van Lokale Economie Johan Vande Lanotte de inrichting van het Business Park. “Het nieuwe industriepark aan de Biekorfstraat komt tegemoet aan de nood voor kleinere bedrijfsgebouwen. De bedrijven op het Business Park komen uit erg uiteenlopende branches, wat voor een kruisbestuiving zorgt”, schetst schepen Vande Lanotte.

De groep Ostend Stores Real Estate staat in voor de realisatie. Business development manager Gaetan Lancksweerd beschrijft de opbouw van het bedrijvenpark. “Het gebouw waarin vroeger het textielbedrijf Ostend Stores was gevestigd, krijgt na een opknapbeurt een nieuwe toekomst. Van de beschikbare 25.000 m² is vandaag, op 1.200 m² na, helemaal verhuurd. Daarnaast heeft OSRE twee afzonderlijke stukken industriegrond waarop ze een middelgroot gebouw op maat kunnen bouwen. De werken starten in september. Verder zijn de eerste 18 KMO units opgeleverd en gaan de volgende 18 in verkoop. Ten slotte is er nog een stuk van 40.000 m² beschikbaar, waarop meerdere gebouwen op maat zullen komen. Aangezien de nutsvoorzieningen voor de hele site aangelegd zijn, kan Ostend Stores Real Estate deze bouw snel realiseren”, aldus nog Gaetan Lancksweerd van ontwikkelaar Ostend Stores Real Estate. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier