Bedrijvenpark Kortrijk-Noord wordt uitvalsbasis voor Linum Europe Groep

Fred Vanderbeke. © BRU
Redactie KW

Maandag zijn de grondwerken van start gegaan voor het 33.000 m² grote greenfield op bedrijvenpark Kortrijk-Noord, waar volgend jaar de Linum Europe Groep zijn intrek zal nemen.

Het ondernemerschap van zaakvoerder Fred Vanderbeke (63) begon in het jaar 1983, meer bepaald in zijn 20 m² grote garage aan de Renbaanlaan in Kuurne, maar al snel bleek die te klein en week de ondernemer uit naar de schuur van zijn vader die in vlas had gehandeld. Het betekende meteen de start van een fantastische carrière voor Fred, die onlangs de fakkel doorgaf aan zijn zoon Jan. “Onze gebouwen aan de vijverhoek bieden onderdak aan onze vijf bedrijven”, vertelt Fred Vanderbeke. “We stellen er een honderdtal medewerkers tewerk. Om toch over voldoende ruimte te beschikken, moeten we daarnaast ook nog vier extra loodsen huren. Omdat er geen mogelijkheid meer was om verder uit te breiden, ging ik samen met mijn zoon Jan op zoek naar een nieuwe locatie voor ons bedrijf. Dat vonden we op het bedrijvenpark Kortrijk-Noord.”

Eind 2019 klaar

Het nieuwe gebouw van de Linum Europe Groep wordt een architecturale landmark waarvan de opdracht werd toevertrouwd aan het bureau V2-Architecten uit Rumbeke. De nieuwe site heeft een oppervlakte van zo’n 33.000 m² waarvan goed 18.000 m² meteen bebouwd wordt. De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden door Alheembouw-Valcke en verwacht wordt dat de nieuwbouw volledig klaar zal zijn tegen het einde van 2019.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier