Zussen Liesbeth en Marie Callewaert versterken band met eigen kledingcollectie

Marie (links) en Liesbeth Callewaert.© (Foto Davy Coghe)
Marie (links) en Liesbeth Callewaert.© (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

Liesbeth (36) en Marie Callewaert (23) lanceren hun eigen kledinglijn Marilis. De naam is een samentrekking van beide voornamen en staat symbool voor hun ijzersterke zusterband. “Na het overlijden van onze papa Leo – chef kok van restaurant ’t Apertje – bijna drie jaar geleden is die band nog versterkt en we wilden samen iets ondernemen.”

Marie en Liesbeth Callewaert moeten hun papa Leo – als uitbater en chef-kok van bistro ’t Apertje langs de Damse Vaart een bekende horecafiguur – nu al bijna drie jaar missen. In juli 2018 overleed Leo op 55-jarige leeftijd aan kanker. “Ons initiatief, het lanceren van een eigen kledinglijn, valt niet los te zien van dit verlies”, vertelt Liesbeth. “We verschillen dan wel 12 jaar in leeftijd maar het heeft ons als zussen dichter bij elkaar gebracht. Papa was onze steunpilaar en raadgever en opeens was hij er niet meer. Ook in de coronacrisis, waarin we in elkaars bubbel zaten, is die band gegroeid.”

Samen

“We hebben beiden een voltijdse job maar een tijdje geleden kwamen we samen tot het besluit dat we daarnaast nog iets wilden ondernemen, iets van ons samen”, vult Marie aan. “Ook doordat Liesbeth al enigszins in die sector zit via haar werk bij Alfa Shirt besloten we om een kledinglijn te starten met ontwerpen die ons na aan het hart liggen. Ons eerst zelfontworpen design ‘infinity’, met het bekende symbool, verwijst dan ook naar de onbreekbare band tussen ons en een verloren geliefde.” Liesbeth: “We zijn nog niet zolang opgestart, onze collectie bestaat nu uit vlotte, sportieve maar stijlvolle t-shirts en sweaters. Het is wel de bedoeling om het gamma nog uit te breiden. Een fysieke winkel hebben we niet dus alles kan besteld worden via onze webshop. Wat voor ons heel belangrijk is, is dat alle producten vervaardigd zijn uit 100 procent biokatoen en dat ze in sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke omstandigheden geproduceerd worden. Onze ouders zijn altijd zelfstandig geweest, we hielpen ook vaak mee in het restaurant vroeger. Dat we nu zelf een zelfstandige activiteit ontwikkelen maakt ook mama erg trots en ik ben ervan overtuigd dat ook papa dat zou zijn.” (PDV)

Info: https://www.marilis.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier