Zaakvoerster van Houthulsts recyclagebedrijf Caroline Van der Perre is vrouwelijke ondernemer van het jaar

Caroline Van der Perre, de zaakvoerster van het recyclagebedrijf RAFF Plastics uit Houthulst, is woensdagavond uitgeroepen tot "vrouwelijke ondernemer van het jaar". © TOGH

Caroline Van der Perre, de zaakvoerster van het recyclagebedrijf RAFF Plastics uit Houthulst, is woensdagavond uitgeroepen tot “vrouwelijke ondernemer van het jaar”. De 44-jarige won de ‘Womed Award’ (Women in Enterprise and Development) van ondernemersorganisatie Unizo en onderneemstersnetwerk Markant.

RAFF Plastics is een familiaal recyclagebedrijf voor plastic afval met meer dan 45 jaar ervaring. Ze kopen afval, bijvoorbeeld uit de pmd-zak, en recycleren het tot grondstoffen waarmee bijvoorbeeld plooiboxen, bloempotten, wasmanden en emmers gemaakt worden. De zaakvoerster droomt ervan om in de toekomst afval uit de oceaan te verwerken tot bruikbare grondstoffen.

Nog meer afval recycleren

“Mijn doelstelling is om het bedrijf verder te doen groeien om zo nog meer afval te recycleren, maar wel altijd met het behoud van onze kmo-mentaliteit”, aldus Van der Perre. “Ook in de toekomst willen we het verschil blijven maken, voor onze kinderen en onze kleinkinderen. Recyclage is de toekomst.”

Van der Perre haalde het van twee andere genomineerden: Ine Meeussen van de financiëledienstenverlener Ufinity uit Kontich en Elke Geraerts van het in Wijnegem gevestigde consultancybedrijf Better Minds at Work.

Belofte van het jaar

Tijdens het evenement in Brussel werd ook een belofte van het jaar gekozen. Dat werd Emma Callens. De 27-jarige startte in 2018 het bedrijf EMC Greenroofs op, dat gespecialiseerd is in groendaken en daktuinen. Het is gevestigd in Ruiselede.

De ‘Womed Award’ is een jaarlijks initiatief van Markant en Unizo, met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.