Zaakvoerder tovert ouderlijk huis om tot showroom met horecagedeelte

Steven en Vanessa, die voltijds mee in de zaak komt, hopen hun nieuwe toonzaal in mei 2022 te openen. © TVW
Tom Van Houtte

Moto Repair, gelegen in de Dentergemstraat, wordt vanaf volgende lente meer dan ooit een blikvanger in de Markegemse dorpskom. Zaakvoerder Steven Verstraete tovert de ouderlijke woning om tot een showroom van 150 vierkante meter met horecagedeelte, waar ook niet-motorfanaten welkom zijn voor een drankje en een snack.

Steven Verstraete (40) verloor in juni zijn vader, de Moto Repair-stichter Michel (70). Steven nam de zaak, die voornamelijk (tweedehands) BMW-motoren verkoopt, onderhoudt, herstelt en renoveert, in 2015 over en wil zijn overleden pa nu een ultieme eer bewijzen door zijn levenswerk nog een niveau hoger te tillen.

Te krap behuisd

“Hij wist van mijn uitbreidingsintenties en zag het ook volledig zitten. We zijn namelijk te krap behuisd, ook na de uitbreiding van de oorspronkelijke garage een vijftal jaar geleden. Jammer genoeg heeft hij het ontwerp niet meer onder ogen gekregen.” Je mag het alleszins ambitieuze plannen noemen. De toonzaal wordt ongetwijfeld een absolute blikvanger in de kerkomgeving van Markegem. “Hoewel mijn ouderlijke huis vlak naast de garage volledig wordt gestript, blijft het geraamte staan. Het helemaal platgooien en er dan een saai ogende industriebouw op zetten, zag ik niet zitten.”

De nieuwe toonzaal moet een gezellige sfeer oproepen, waar zowel motorliefhebbers als niet-motorfanaten zich thuis voelen. “Dankzij aangepaste belichting zullen we de motoren veel beter kunnen presenteren dan nu. Er komt ook een podium met compleet gerestaureerde BMW-oldtimermotoren om te illustreren hoe ver onze mogelijkheden reiken.” Verder is er plaats voorzien voor een bureau en – jawel – een keuken.

Opening in mei 2022

“Voor mijn klanten, die uit heel Vlaanderen komen, is het soms vervelend om anderhalf uur tot twee uur op hun motor te moeten wachten zonder dat ze verstrooiing kunnen opzoeken bij een hapje of een drankje. Er is hier namelijk geen enkele horecazaak, bakker, slager of kruidenier over. Daar gaan we met een horecagedeelte in onze toonzaal nu zelf verandering in brengen”, zegt Steven nog.

Dat wordt de verantwoordelijkheid van Stevens partner Vanessa Vanbecelaere (44), die naast allerhande dranken snacks zoals borrelhapjes spaghetti, een burger en croques zal aanbieden. “We streven dagelijkse versheid voor een laag prijsje na”, zegt ze. “Ook fietsers of andere mensen die bij ons willen stoppen voor een drankje of een hapje zijn vanaf volgende lente meer dan welkom.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier