Wijnen Vanassche tien jaar in zelfde pand

Ward Vanassche en zijn vrouw Greet Vandersteene klinken op tien succesvolle jaren. © gf
Redactie KW

Wijnen Vanassche van zaakvoerders Ward Vanassche en Greet Vandersteene is precies 10 jaar geleden verhuisd van Bavikhove naar de grens met Ingelmunster. De link? Vliegenier en oorlogsheld Roland Garros.

Wijnen Vanassche werd opgericht in 2004 door Ward Vanassche (44) en zijn vrouw Greet Vandersteene (46). Door de continue groei werden de magazijnen in Bavikhove te klein. “Een nieuwbouw drong zich op. Sinds 2011 kan je ons terugvinden in onze gloednieuwe magazijnen, gelegen op de Hoge Doorn Hulste/Ingelmunster”, aldus Ward.

Roland Garros

Intussen importeert de zaak wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Bulgarije en 37 domeinen. De Hoge Doorn is de plek waar ooit de legendarische Franse piloot Roland Garros een noodlanding maakte. “We hebben inderdaad iets met Roland Garros, die man boeit mij enorm. De plaats waar hij op 18 april 1915 neerstortte, is hier enkele tientallen meter vandaan. Garros had een speciaal systeem ontwikkeld voor zijn vliegtuig. Hij rustte die uit met metalen wiggen die de mitrailleurkogels, die niet door de draaicirkel passeerden, wegketsten. Het was een soort onderbreking van de mitrailleur op het moment dat een propellerblad voor de loop was. Ik heb in mijn logo zijn vliegtuig verwerkt”, vertelt Ward.

“Om hem te eren, werd het nieuw Franse tennisstadion in 1927 naar hem genoemd en zo kennen we nog steeds het Grand Slamtornooi Roland Garros. Daarom heb ik in mijn logo ook vijf tennisballen verwerkt die een V vormen. Vandaar ook de tekst ‘hoogvlieger in wijnen’, die vasthangt aan Wijnen Vanassche.” (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier