Week van Ondernemend Oostende start met uitreiking Oostende Awards

Burgemeester Bart Tommelein reikte de Oostende Award voor de meest inventieve covid-aanpak uit aan Bart De Bock (algemeen directeur AZ Damiaan) en Danick Minne (voorzitter campus Henri Serruys). © vzw Oostende Awards - Ekkow Photography
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Deze week worden heel wat activiteiten georganiseerd in het kader van de Week van Ondernemend Oostende. “Dat wordt een jaarlijks event”, kondigde schepen voor lokale economie Charlotte Verkeyn aan. Als opener werden maandag de Oostende Awards uitgereikt.

De Week van Ondernemend Oostende startte maandagavond met de uitreiking van de Oostende Awards. Vielen in de prijzen : Orac (bedrijf van het jaar), RAM (starter), Ensorhuis (renovatie), crematorium Polderbos (nieuwbouw), restaurant Storm (beleving) en Smoke (Innovatie) en het AZ Damiaan en de campus Serruys van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende (innovatieve covid-aanpak). Deze laatsten kregen het luidste applaus en zelfs een staande ovatie.

Aansluitend werd ook Roger Jonckheere – alias ‘Roger Frisco’ – gelauwerd als Stadsfiguur en reikte Horeca Middenkust de Gouden Zandkorrel uit aan Theater aan Zee. Dinsdag was er in het feest- en kultuurpaleis een eerste van twee radioshows waar ondernemers centraal staan : ze konden zichzelf voorstellen. Er werden 180 verzoeknummers aangevraagd voor ondernemers of hun medewerkers. Directeur Filip Roelandt van het Economisch Huis trapte de radiouitzending op Radio Noordzee en Be One af met een verzoekplaat voor alle ondernemers : “Ze zijn de draaiende motor van het economisch weefsel in Oostende. Mijn keuze viel op ‘Simply The Best’ van Tina Turner.”

Bedrijven aantrekken

Schepen voor lokale economie Charlotte Verkeyn (N-VA) : “Een belangrijk onderdeel van de week is onze business day. Dan brengen we 38 ondernemers en investeerders bijeen om hen kennis te laten maken met de troeven van Oostende. We hopen dat ze hun nieuwe vestiging hier openen. En het werkt want uit een eerste editie met 10 ondernemers , kwam één nieuwe ondernemer die inmiddels een vestiging in Oostende opende. De week van Ondernemend Oostende wordt een jaarlijks terugkerend event.” Op 2 juni is er een nieuwe live show van bij Metagenics waarbij ondernemers uit de industriezone langs komen. Te beluisteren bij Radio Be One (107,4 FM) en Radio Noordzee (105 FM).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.