Webshop Dorien’s Dressing van start: “Zelfs in werkkledij kan je er vrouwelijk uitzien”

foto WK
foto WK
Wim Kerkhof

Dorien Verest en Matthias Callier runnen vanuit de Ettelgemstraat hun gloednieuwe webshop ‘Dorien’s Dressing’. Een originele combinatie van comfortabele, trendy werkkledij en leuke reisgadgets, en dat is geen toeval: hij is piloot bij Brussels Airlines, zij staat haar mannetje op de werf.

Dorien Verest en Matthias Callier, allebei prille dertigers, gingen in coronatijd samen voor een nieuwe uitdaging. Hij vliegt voor Brussels Airlines, Dorien werkt als projectleider en werfopvolger voor Buurtslagers en Bon’Ap. “Een echte mannenwereld, maar ik ben zoals de meeste vrouwen ook graag bezig met kleding en accessoires”, zegt ze. Dat was meteen ook de insteek van de webshop. “Ik verkoop kleding die ik zelf ook kan dragen op de werven, die comfortabel zit maar er toch ook vrouwelijk uitziet. Ik draag meestal een mooie maar makkelijke pull of top, in de zomer sneakers of sandaaltjes zodat het vele autorijden naar de werven toch aangenaam verloopt.”

Vreemd gezicht

Meestal draagt ze broeken, maar Dorien durft ook weleens een kleedje dragen op de werf. “En dan gebeurt het weleens dat de mannen raar opkijken. Ze vinden het gewoon een vreemd gezicht”, glimlacht Dorien, die door haar werk vaker met genderstereotypering te maken krijgt. “Dat was zelfs al zo bij de studiekeuze: in de opleiding elektromechanica waren er op honderd studenten maar zes vrouwen. Op het werk krijg ik vaak te horen van kom, ik draag die ladder wel voor je. Misschien wel galant bedoeld, maar het komt soms wat betuttelend over.” Op de werf geldt nu eenmaal wel ‘safety first’. “Akkoord, je moet opletten met loshangende kledij en ik draag altijd veiligheidsschoenen op de werf. Maar dan nog kun je er best vrouwelijk uitzien. Ik hou bijvoorbeeld van kleurtjes en prints en kies ’s ochtends altijd een vrolijk paar sokken uit. Dan begint mijn dag sowieso met een glimlach.”

Daarnaast is Dorien een echte ‘travel addict’. “Citytrips in eigen land of verre rondreizen in Australië en Nieuw-Zeeland: ik ben verslaafd aan reizen. Dus mochten ook lichte en gemakkelijke jurkjes, shorts en topjes niet ontbreken in mijn dressing. En ook handtassen in alle formaten zijn handig om te reizen. Grote handtassen als handbagage op het vliegtuig, kleinere schoudertasjes voor een stadsbezoekje”, aldus Dorien. Dat er in haar dressing ook travel kits en leuke slaapmaskertjes te vinden zijn voor op het vliegtuig, is geen toeval: haar partner Matthias vliegt voor Brussels Airlines. “Terwijl het nu bij haar juist heel druk is op het werk, zit ik voorlopig nog even thuis: het is wachten tot de reisban opgeheven wordt. Maar het is fijn dat we dit samen kunnen doen, en hoewel mannen naar mijn gevoel iets minder online kopen, denk ik eraan om er wat stoere gadgets voor mannen bij te nemen: een tof horloge, een trendy pilotenbril…” De travel kits in Doriens’ Dressing zijn handige toilettasjes met miniproductjes. “Er zit tandpasta in, een deo, shampoo, oordopjes… Ideaal als handbagage”, klinkt het.

Ook goodiebags

Tot slot stelt Dorien op aanvraag goodiebags samen voor je ‘bachelorette party’, een huwelijk of verjaardagsfeestje. “Toen mijn zus ging trouwen, vond ik niet meteen een leuk aandenken voor haar vrijgezellenweekend met de vriendinnen. Zo ben ik op dit idee gekomen”, zegt ze. Dorien’s Dressing staat ook voor betaalbaar. Een topje vind je er bijvoorbeeld al vanaf 20 euro. “Ik sta bovendien voor honderd procent achter alles wat we inkopen, onze webshop bevat niets wat ik zelf niet graag zie”, aldus Dorien. “Dat was in het begin een beetje een probleem: Dorien wou alles zelf houden”, knipoogt Matthias.

De webshop van Dorien en Matthias is te vinden op www.doriensdressing.be . Afhalen en retour ter plaatse in Jabbeke is gratis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.