Minister Crevits bezoekt bouwwerf het Pand in Waregem

© (Foto DJW)
© (Foto DJW)
Jan Decock

“De renovatie van winkelcentrum het Pand is een schoolvoorbeeld van hoe een stad of gemeente de leegstand van handelspanden hoort aan te pakken. Waregem staat model voor Vlaanderen dat in tien jaar tijd van 54 000 handelspanden terugviel op 44 000 winkels. Dat is 10 000 minder in korte tijd. En daarbovenop staat 11 procent van de commerciële panden leeg. Dat vraagt een globale aanpak van herstel en stimulering van de lokale commerciële kernen. Waregem is daar nu volop mee bezig.”, zei Vlaams minister van Economie Hilde Crevits tijdens haar bezoek aan de site in het handelscentrum.

Momenteel heeft de aannemer er alle bestaande winkelruimtes volledig gestript. Nu begint de heropbouw en renovatie die volgens planning duurt tot halfweg de grote vakantie 2022.

“Waregem toont perfect waar we op termijn met alle Vlaamse steden en gemeenten naar toe willen: een levendig centrum met een sterke handelskern waar het aangenaam wonen, werken en winkelen is. Met aanvullend de concentratie van administratie, post, horeca, winkels en vrijetijdsbeleving op een enkele plek. Dat is hier mogelijk met het nieuwe Pand en in het volledige stadscentrum”, stelde minister Crevits.

Sinds februari van dit jaar is er het Investeringsfonds voor Handelpanden dat onder andere mogelijk maakt dat Vlaanderen voor handelskernvernieuwingen 30 procent tussenkomst met een maximum van 500.000 euro per stad of gemeente. Waregem heeft alvast deze subsidie aangevraagd. (DJW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten