Veraart & Partners opent kantoor op Verweeplein: Een bank voor wie niet van internetbankieren wil weten

Directeur Ronald Veraart en zijn team in het nieuwe kantoor op het Verweeplein.© (Foto DM)
Directeur Ronald Veraart en zijn team in het nieuwe kantoor op het Verweeplein.© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Terwijl de kantoren van de grote banken in sneltempo uit het straatbeeld verdwijnen, opent Veraart & Partners op het Verweeplein een gloednieuw bankkantoor. Raar? Nee, meent directeur Ronald Veraart, integendeel: “Veel klanten hebben nog altijd behoefte aan persoonlijk contact. Zij zullen zich hier thuis voelen.”

“Wegens niet rendabel genoeg, bouwen de meeste grootbanken hun kantoorruimte af. Als je het voorbeeld van Nederland ziet, dan vrees ik dat er de komende jaren nog minder en minder fysieke banken zullen blijven. Daarbij worden heel wat mensen die niet met een computer overweg kunnen gewoon in de steek gelaten”, schetst Ronald Vervaart (59) een tendens. Hij is de directeur, die in Maldegem al zestien jaar een gelijknamig kantoor runt en voordien een directiefunctie bij Rabobank Sluis bekleedde.

Afspraak? Vandaag

“Er zijn en blijven echter veel klanten die behoefte hebben aan persoonlijk contact en aanpak. Die echt niet via internet een verzekering afsluiten of een belegging doen. Wie een afspraak voor woonkrediet bij een grootbank wil, moet daar weken op wachten. Wij gaan de klant vandaag nog een afspraak geven.”

Hier vind je geen enkele reclame. Je moet je hier thuis voelen

“In 2018 zetten we onze eerste stappen in Knokke-Heist en namen we het Crelan-kantoor aan het Maurice Lippensplein over. Maar het kantoortje werd te klein. Vandaar dat we in volle coronatijd op zoek gingen naar een grotere locatie. Daarbij viel ons oog op deze nieuwbouw van 150 vierkante meter op het Verweeplein: een gebouw met veel raampartijen en veel lichtinval.”

“Ons nieuw kantoor ziet er niet alleen modern uit. Het past ook helemaal bij hoe Veraart & Partners is: laagdrempelig en toegankelijk”, stelt Ronald Veraart. “Dit is geen klassiek bankkantoor. Hier heb je niet de indruk dat je een bank binnenstapt. Men vindt hier geen enkele reclame. We kozen voor een strak en modern uiterlijk, terwijl houten elementen dan weer zachtheid en warmte brengen. Daarnaast staan in onze dienstverlening gastvrijheid en een persoonlijke aanpak centraal. Onze klanten moeten zich hier thuis voelen. Men kan hier zowel voor bankzaken, verzekeringen als beleggingen terecht.”

Crelan Veraart & Partners vind je op de hoek van het Verweeplein en Piers de Raveschootlaan. Telefoon 050 60 60 10.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.