Vegansa catering uit Kortemark levert nu ook aan horecazaken: “Velen weten niet watze moeten verwachten”

Anton Huilmand en Sarah Claeys
Anton Huilmand en Sarah Claeys
Redactie KW

Wat begon als vegan cateringbedrijf in Markt 28, werd een groter succes dan gedacht. Ondernemers Sarah Claeys (23) en Anton Huilmand (24) weken uit naar de iets grotere keuken van Frituur De Markt en leveren nu ook vegan in horecazaken in Kortemark, Diksmuide en Roeselare. Maar het duo vindt dat dat naar meer smaakt.

“Vegan betekent dat we niks van dierlijke producten gebruiken, dus ook geen boter, melk, eieren of honing”, weet Sarah te vertellen. Ze studeert psychologie en zit midden in haar examens. “We lieten de uitbaters van ’t Haantje, die ook de frituur op de markt runnen, proeven van onze vegan stoofvlees, vol-au-vent, bolognesesaus en lasagne. Ze vonden het lekker en besloten deze gerechten te serveren in hun zaak.”

Belgische kust

“We kregen al heel veel positieve reacties en dat doet ons deugd. Het is niet makkelijk om met louter plantaardige ingrediënten de smaak, de textuur en de structuur van al deze zo bekende gerechten na te maken. Het was een grote zoektocht om alles op punt te zetten, maar de resultaten en de positieve commentaren mogen er best zijn”, glundert Sarah Claeys.

“Velen weten niet wat ze moeten verwachten, zeker de vleeseters niet”, vervolgt Anton. Hij werkt als zelfstandige in waterzuiveringstechnieken.

Vegan tapa’s

“Na de examens is het de bedoeling om een groot aantal horecazaken te bezoeken en hen te laten kennismaken met onze keuken. We zullen ons ook focussen op de kust. Hoe interessant is dat voor een horecazaak niet als ze ook een vegan menu kunnen aanbieden? We doen dit allebei heel graag, ook al is het onze hoofdbezigheid niet, maar we vervelen ons niet graag.”

“In ’t Haantje kan je bijvoorbeeld al volledig vegan eten, van tapa’s tot dessert. Wij aten vroeger ook vlees, maar na ons wat verdiept te hebben in de weg die vlees aflegt voor het op je bord komt, hebben we vriendelijk bedankt. We voelen ons ook veel beter in ons vel en zijn een pak sportiever geworden. Maar een frietje bij onze vegan hapjes gaat er steeds wel in”, besluit Sarah.

(JD)

Info: vegansa.catering @gmail.com of via Facebook en Instagram: vegansa.catering.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.