VDL haalt productie van 102 elektrische bussen naar Roeselare

VDL Group mag 102 elektrische bussen bouwen die ingezet zullen worden in Oslo. De rijtuigen zullen geproduceerd worden bij VDL Bus Roeselare, zo bevestigt woordvoerder Miel Timmers. “Het is de grootste bestelling van elektrische bussen ooit”, zegt hij. Extra aanwervingen komen er voorlopig niet.

©STEFAAN BEEL STEFAAN BEEL
©STEFAAN BEEL STEFAAN BEEL

De Noorse hoofdstad wil tegen 2030 de eerste stad zonder uitstoot van broeikasgassen zijn. Op dit moment is tien procent van de 1.200 stadsbussen elektrisch. Om de vloot groener te maken, doet busmaatschappij Norgesbuss een beroep op VDL Group. Dat is een van de belangrijkste spelers in Europa op het gebied van de elektrificatie van zwaarder vervoer.

“De bestelling van 102 VDL Citea’s Electric is ons grootste order van elektrische bussen tot nu toe”, klinkt het. Er rijden nu al 40 bussen van VDL rond in Oslo, waaronder enkele die instaan voor het transport van en naar Avinor Oslo Airport. De 102 elektrische voertuigen zullen geproduceerd worden door VDL Bus Roeselare.

“De grote bestelling betekent voorlopig niet dat we bijkomend zullen aanwerven”, aldus de woordvoerder. VDL Bus Roeselare was tot halverwege de jaren 90 bekend onder de naam Jonckheere en werd toen overgenomen door VDL. “We zijn bijzonder trots dat de grootste e-bus vloot van Noorwegen bijna helemaal zal bestaan uit VDL-bussen”, zegt Frank Reichel, directeur VDL Bus & Coach Norway. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.