Vanessa Scherpereel opent naaiatelier in Zarren

Vanessa Scherpereel aan het werk in haar naaiatelier. © Gino Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Vanessa Scherpereel opende bij haar thuis in de Spoorwegstraat 26 een eigen zaak voor retouches en naaiwerk. Zaterdag en zondag kan je kennismaken met haar naaiatelier dat ze kort en krachtig, maar ludiek ‘Van Pas’ heeft gedoopt.

Vanessa Scherpereel (45) is getrouwd met Jurgen Callewaert, in Zarren als lid van het kermiscomité geen onbekende. Vanessa is van opleiding naaister en werkt in een couturezaak in Oostkamp. “De zaak heeft een eigen atelier voor maatwerk en is gespecialiseerd in feestkledij”, gaat Vanessa van start. “Omdat de zaak echter in 2023 stopt en er niet zoveel ateliers in maatwerk meer zijn, zag ik me genoodzaakt na te denken over de toekomst. Na al die jaren in de naaisector, en nu ook beide zonen al wat ouder zijn, besloot ik dat het tijd was om iets op mezelf te beginnen. Ik ben mijn man en mijn zonen trouwens heel dankbaar voor alle steun.”

Handige Harry

“Mijn keuze viel op een naaiatelier, gespecialiseerd in retouches en gordijnen en overgordijnen op maat. In de winkel merkte ik dat daar veel vraag naar is. De generatie voor wie een zoom of een broek inleggen vanzelfsprekend is, is stilletjes aan het verdwijnen. Voor vrijblijvend advies en prijzen kunnen klanten gerust contact met me opnemen, maar ik denk dat ik wel goed zit met mijn prijzen. Een jeansbroek inkorten kost bijvoorbeeld 8 euro.”

Bijberoep

Vanessa start haar eigen zaak voorlopig in bijberoep. “Later zien we wel. Dankzij Jurgen die een handige harry is, is er achteraan het huis een volledig atelier ingericht, compleet met pasruimte. Eigenlijk is het een gezinsproject geworden, ook Thomas, Mathijs en zijn vriendin Flore droegen meer dan hun deel bij om de verbouwing te realiseren”, glimlacht Vanessa. “We besloten de zaak Van Pas te dopen: ludiek, kort en krachtig én eveneens een uitdrukking die je veel gebruikt.”

Info over Van Pas vind je op Facebook en Instagram, ook bellen kan via 0480 642 042.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.