Van Maele binnenkort langs A10 in Oudenburg

Redactie KW

Sinds eind 2018 heeft Artes Group het familiebedrijf Van Maele overgenomen. Recent heeft Artes Group de voormalige site Claeys-Verhelst langs de A10 te Oudenburg verworven, waar het bedrijf Van Maele volgende zomer naar toe zal verhuizen.

Van Maele NV werkt nog steeds onder eigen naam, binnen de Artes familie. Het bedrijf is gespecialiseerd in sanitaire en HVAC-uitrusting. Artes Group heeft grootse plannen op het vlak van technieken en wil deze tak verder uitbouwen. Volgens Artes was een herlokalisatie nodig aangezien de huidige locatie van Van Maele in het centrum van Varsenare te weinig mogelijkheden geeft om hun plannen waar te maken.

“Deze mooie opportuniteit kwam op ons pad: ruim 25.000 m2 bedrijventerrein, gelegen langs de A10/E40, met een waaier aan mogelijkheden. Dit zette ons aan tot snel handelen,” zegt Koen Vandewalle, algemeen directeur bij Van Maele.

“Voor Oudenburg betekent deze ontwikkeling een opwaardering van de economische activiteit. De ontsluiting via de afrit naar Brugge toe vermijdt druk doorgangsverkeer door het stadscentrum” legt interim manager Sabine Claeys uit.

Naast de integrale verhuis van Van Maele (zomer 2022) wil Artes Group op deze terreinen ook ruimte laten voor nieuwe initiatieven en onder meer een nieuwe kmo-zone ontwikkelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.