Unizo Diksmuide dient bezwaar in tegen komst Jumbo

Hier moet de nieuwe supermarkt van Jumbo komen.© (Foto ACK)
Hier moet de nieuwe supermarkt van Jumbo komen.© (Foto ACK)
Redactie KW

Nu het openbaar onderzoek voor de bouw van de supermarkt Jumbo wordt afgesloten blijken er drie bezwaarschriften ingediend. Er werden door twee door privépersonen, waarbij in één bezwaarschrift wordt geklaagd over de groenbuffer die niet groot genoeg zou zijn.

“De grootste bezwaren kwamen van Unizo Diksmuide”, geeft schepen van ruimtelijke ordening Marc Deprez mee. “De aanvraag gaat over het exploiteren van een supermarkt en het bouwen van een handelsruimte en appartementen met parking, met een winkeloppervlakte van 1574 m2. Unizo kan zich hierin niet vinden, zo vinden ze dat het verkeer langs de Woumenweg, de invalsweg naar Diksmuide veel te druk zal worden, doch door de aanleg van de zuidwestelijke omleidingsweg zal er net minder verkeer langs deze weg komen. Er wordt eveneens gevreesd dat de Cardijnlaan zal afgesloten worden voor verkeer maar dat is helemaal niet zo. Daarnaast drukt Unizo ook haar bezorgdheid uit over de handelszaken in het centrum en de leegstand maar ik kan verzekeren dat er acties zullen ondernomen worden om de handelszaken in het centrum te steunen en de leegstand aan te pakken. De beslissing over het dossier Jumbo zal eerstdaags door het schepencollege worden genomen maar wij gaan hierbij zeker niet over één nacht ijs, en zullen alles mee in aanmerking nemen.”

Verdere overpeinzingen en bezwaren van Unizo zijn onder andere dat er al 5 supermarkten zijn in Diksmuide en dat een Jumbo geen kwalitatieve verbetering of aanvulling van het winkelaanbod brengt. “De leegstand in het centrum zou eerst moeten aangepakt worden“, aldus Rik Vitse van Unizo Diksmuide. “Er is leegstand in de panden van de Schipstraat, in de IJzerlaan staan verschillende panden te huur, het Polderpand staat leeg en op de Grote Markt zijn zelfs leegstaande panden. Hierdoor is het dan ook onaanvaardbaar dat men buiten het centrum nog een nieuw handelscentrum zou gaan creëren.”

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.