https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Uitvaartzorg Denolf opent nieuw funerarium met aula in Wingene: “Rouwen in aula is intiemer”

Lodewijk Denolf en Eloïse Deroisy. (foto Nele)
Redactie KW

Uitvaartzorg Denolf heeft een tweede funerarium geopend langs de Heilig Sacramentstraat in Wingene. Het beschikt over meerdere faciliteiten met een aula. Het funerarium in Zwevezele blijft bestaan.

Uitvaartzorg Denolf is al jaren actief in de sector. Door die jaren heen is de naam uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de gemeente en omstreken. Momenteel runnen Lodewijk Denolf en zijn echtgenote Eloïse Deroisy de zaak. Het werk van zijn ouders wordt zo deskundig verdergezet. Sinds kort kwam er naast de locatie in Zwevezele een nieuwe vestiging bij in Wingene.

“Mijn overgrootvader Jerôme Denolf stond in het jaar 1928 aan de wieg van uitvaartzorg Denolf”, vertelt Lodewijk. “Dit was toen één van de eerste uitvaartondernemingen in de streek. Met paard en koets zorgde hij voor het vervoer naar de kerk en naar de begraafplaats. De zaak groeide en mijn opa Emeric zette de activiteiten verder. Daarop nam mijn vader Ronny over en in het jaar 1992 werd het funerarium in Zwevezele gebouwd. In het jaar 2015 nam ik samen met Eloïse de zaak over en zo zijn wij de vierde generatie.”

Uitvaartverhaal

Een uitvaartondernemer heeft een belangrijke taak wanneer er iemand komt te overlijden. De nabestaanden maken een moeilijke periode mee en dan komt een luisterend oor en hulp goed van pas. “Verlies gaat altijd gepaard met verdriet. Als uitvaartondernemer moet je er zijn voor, tijdens en na de begrafenisdienst. Het is van groot belang dat de nabestaanden de praktische zorgen uit handen kunnen geven.”

“Onze taak is om een persoonlijk uitvaartverhaal te creëren in volle discretie en met veel respect. Door de jaren heen zien we dat meer en meer mensen immers de voorkeur geven aan een plechtigheid in intieme kring. Een aula biedt comfort om in alle eerbied van de overledene afscheid te kunnen nemen.”

Extra dienst

Uitvaartzorg Denolf beschikt voortaan over twee funerarium ’s met elk een aularuimte. Het verzorgen van rouwmaaltijden behoort ook tot de mogelijkheid, in Salons Eikenhof. “Ons funerarium in Zwevezele zal nog steeds dienst doen, ook al hebben wij sinds kort een nieuw funerarium langs de Heilig Sacramentstraat 7 in Wingene. In Zwevezele beschikken we over aula De Schorse aanpalend aan Salons Eikenhof waar er 250 personen aanwezig kunnen zijn tijdens een uitvaartplechtigheid. Deze aula beschikt over projectiemogelijkheden met streaming zodat live beelden doorgestuurd kunnen worden naar mensen die de plechtigheid niet bij kunnen wonen.”

“Salons Eikenhof wordt voortaan enkel in gebruik genomen voor rouwmaaltijden. Met ons nieuw funerarium in Wingene willen wij een extra dienst bieden aan de Wingenaren. Het gebouw bestaat uit een verzorgde onthaalruimte, een besprekingsruimte, drie ruime rouwkamers en een winkel met uitvaartbenodigdheden. Achteraan bevindt zich Aula De Berk voor kleinere diensten of een uitvaart in intieme kring met ruimte voor 60 aanwezigen en waarbij er mogelijkheid is tot projectie. De ingang is apart en dit achteraan het gebouw met een geschikte ontmoetingsruimte. Er is voldoende parkeergelegenheid.”

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.