Uitbaters van Carrefour Loppem nemen ook de vestiging in Sijsele over

De Carrefour Market in Sijsele wordt in juni grondig vernieuwd. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
De Carrefour Market in Sijsele wordt in juni grondig vernieuwd. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

De uitbaters van de Carrefour Market in Loppem, Tine Vanderyse en Matthias De Waele, nemen ook de uitbating van de Carrefour in Sijsele in handen. “We leggen de nadruk op vers en willen op termijn ook starten met een eigen slagerij bij de winkel”, stelt Tine Vanderyse.

De Carrefour Market in Sijsele krijgt vanaf dinsdag 12 januari nieuwe uitbaters. Dan nemen Tine Vanderyse en Matthias De Waele de uitbating namelijk over van Tim Reynaert en Gilles Lamote, die een andere professionele uitdaging aangaan. Tine en Matthias zijn zeker niet nieuw in het vak want ze baten intussen ook al drie jaar een Carrefour Market in Loppem uit, en dat zullen ze ook blijven doen.

“Wij zullen inderdaad ook de vestiging in Sijsele gaan uitbaten”, bevestigt Tine Vanderyse. “Het zal druk worden maar we hebben een heel goed team medewerkers en Matthias en ik hebben al een bepaalde werkverdeling die we zullen doortrekken. Hij ontfermt zich vooral over de droge voeding terwijl ik meer bezig met met de versafdeling. Ik heb eigenlijk echt wel een passie voor verse voeding en heb dan ook recent nog een opleiding ‘slagerij’ afgerond. Toen we in 2017 de Carrefour Market in Loppem overnamen hebben we daar grondig vernieuwd in zowel de infrastructuur als het aanbod. En dat is ook wat we in Sijsele willen doen. We starten sowieso volgende week dinsdag maar het is wel de bedoeling om dan in juni grondig te gaan vernieuwen.”

“Ons team staat met de brede glimlach klaar”

Tine werkte eerder als vertegenwoordigster voor tabaksproducent Philip Morris en Matthias werkte als verkoper bij autogarage Raes in Oostkamp. Maar het kriebelde dus bij het ondernemende koppel om samen zelfstandig aan de slag te gaan. “Ik kwam voor mijn werk bij Philip Morris al vaak in warenhuizen en zo ontstond eigenlijk de goesting om zelf in die branche te stappen”, stelt Tine. Ondernemen zit overigens wel in het bloed van de familie Vanderyse.

Eigen slagerij

Tines zus Lotte baat restaurant De Damsche Poort uit in Damme en haar vader Piet is uitbater van het bekende restaurant De Koetse in Brugge en voorzitter van het Brugs Handelscentrum. “We beseffen dat er in Sijsele dicht bij elkaar al behoorlijk veel supermarkten zijn maar toch denk ik dat we ons zullen kunnen onderscheiden. Hoe? Door de focus te leggen op vers. Verse kazen, een uitgebreid gamma fijne vleeswaren, groenten en fruit recht van de veiling, brood recht uit de oven, … We beschikken ook over een team dat met een brede glimlach klaarstaat”, klinkt Tine enthousiast. “En ook nog dit: we willen op termijn ook nog een eigen slagerij bij de winkel gaan realiseren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.