Tuinen Hedera wint goud in wedstrijd Vlaamse Tuinaannemer 2021: “Leuk dat je werk geapprecieerd wordt”

(foto Nele)
Redactie KW

Jean-Claude en Jeroen Vinckier van Tuinen Hedera lopen dezer dagen apetrots rond. Hun tuinbedrijf Hedera sleepte onlangs een gouden medaille in de wacht in de wedstrijd Vlaamse Tuinaannemer 2021. De tuin viel erg in de smaak bij de jury en zo ging het bedrijf met de eerste stek lopen, de kroon op het werk van hun vakmanschap.

Vader en zoon Jean-Claude en Jeroen Vinckier zijn beiden zaakvoerder van Tuinen Hedera, samen met hun werknemers proberen ze dagelijks het beste van zichzelf te geven. Het bedrijf heeft een vestiging in Roeselare en in Izegem. In 2013 kreeg de zaak al een zilveren medaille in de wedstrijd De Vlaamse Tuinaannemer, maar dit jaar deden ze zowaar nog beter.

“We zijn heel trots dat we dit keer met de gouden medaille gingen lopen”, glundert Jeroen Vinckier. “De wedstrijd was al aan zijn 25ste editie toe en omvat verschillende categorieën. Wij schreven ons in voor de categorie tuinen groter dan 1000 m². Na een preselectie en een bezoek van de jury, kregen we te horen dat we laureaat werden. Iets waar we natuurlijk enorm blij om zijn. Daarnaast kregen we ook de prijs voro de beste plantenkeuze.”

Jean-Claude en Jeroen stelden zich kandidaat voor de wedstrijd, maar moesten natuurlijk ook eerst met de klant overleggen.

Trots op eindresultaat

“Die mensen waren meteen enthousiast en zo ging de bal aan het rollen. Een jury die bestaat uit verschillende vakmensen kwam verschillende keren een kijkje nemen. Ook Ivo Pauwels was een van de juryleden en was erg lovend over de tuin die wij creëerden.”

De klant wilde een tuin waar ze echt optimaal in konden genieten en daar probeerde Jeroen met zijn team voor te zorgen. “We hebben een ideaal evenwicht proberen te zoeken tussen werken en genieten en dat is ons wel gelukt in deze tuin. We kregen een aantal wensen van de klant waar we uiteraard rekening mee hielden, maar verder hadden we eigenlijk carte blanche. We zijn heel trots op het eindresultaat.”

Tuinen Hedera gaat nu met de gouden plak lopen en daar hangt ook een geldprijs aan vast. “We krijgen 300 euro die we aan planten kunnen besteden en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Toch is het vooral de erkenning waar we heel trots op zijn. Het is altijd leuk dat je werk geapprecieerd wordt.”

“We willen in de eerste plaats de klant altijd gelukkig zien, maar als je eindresultaat dan ook nog eens geprezen wordt door een groep vakmensen, dan ben je als aannemer natuurlijk extra blij. We willen altijd kwaliteit bieden en gaan voor niet minder. We zijn blij dat we dit met het hele bedrijf konden verwezenlijken.”

(MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.