TikTok inspireert Pieter Jan voor artisanale pralines

© (Foto BRU)
Redactie KW

Pieter Jan Callens (37) is sinds begin dit jaar gepassioneerd door chocolade. Via zijn dochtertje, die hem uitdaagde pralines te maken na het zien van een Tik Tok filmpje, ging Pieter Jan aarzelend aan de slag. Het resultaat was echter veelbelovend, waardoor hij besloot zich verder te gaan verdiepen.

“Mijn eerste pralines maakte ik met chocolade en hazelnoten”, vertelt Pieter Jan, “Als vorm gebruikte ik een ijsblokjesmaker die normaal met water gevuld wordt om in de diepvries te plaatsen. De voorbije maanden dacht ik verder hoe ik mijn pralines verder kon gaan verfijnen. Ook mijn echtgenote Tiffany De Vriendt steunde mij waar ze kon. Naast testpersoon hielp ze ook mee om nieuwe smaken te bedenken die ik kon aanwenden bij het maken van mijn pralines. Ik begon klein, maar heb nu mijn garage al omgebouwd tot atelier. Ik investeerde ook in het benodigde materiaal. Tijdens de paasperiode waagde ik het er zelfs op om paaseieren te maken.”

Om zich verder te verdiepen wil Pieter Jan nu een cursus chocolatier volgen bij Syntra te Brugge. “Nadat ik eerst vrienden en familie gratis pralines had aangeboden als proevertje kwamen al snel de eerste bestellingen binnen”, gaat Pieter Jan verder. “Ondertussen helpt Tiffany mij ook bij het maken van publiciteit voor mijn artisanale pralines via sociale media. Dat mijn pralines in de smaak vallen, merk ik alvast aan de bestellingen.” (BRU)

Je kan online bestellen via sjokolade.be. Je kan binnen de vijf dagen ophalen bij Pieter Jan thuis of laten afleveren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten