Tattoo-artiest Nicolas Cauliez opende de deuren: “Nieuwe sluiting zou voor onze branche nefast zijn”

Tattoo-artiest Nicolas Cauliez, die zijn zaak heeft in de Kerkstraat. (foto BRU)©BR1 BRU
Tattoo-artiest Nicolas Cauliez, die zijn zaak heeft in de Kerkstraat. (foto BRU)©BR1 BRU
Redactie KW

Tattoo-artiest Nicolas Cauliez (29) haalde in februari alle kranten toen hij liet verstaan zijn zaak – tegen de regels in – toch te openen. Hij bleef uiteindelijk dicht, maar staat nog altijd achter zijn uitspraken van toen. Deze week opende hij dan toch – legaal, en met overvolle agenda – zijn deuren.

Nicolas Cauliez staat nog steeds lijnrecht achter zijn boodschap van enkele weken geleden. Die zou hij enkel en alleen geopperd hebben om het ongelijke beleid ten aanzien van de verschillende beroepen aan te kaarten. “Heb je er ooit al eens bij stilgestaan dat de ongelijkheid gelijkheid creëert bij een minimale selectie van uitersten?”, opent Nicolas filosofisch. “Hoewel dit tegen de moraliteit indruiste, besliste ik toch gesloten te blijven. Toen de kappers eindelijk groen licht kregen van de regering, vond ik dat politiek incorrect. Ik begreep niet goed waarom kappers wel open mochten en contactberoepen als tattoozaken verder de deuren dicht moesten houden. Wij konden ook onze zaken steriel en hygiënisch in orde houden, hoor.”

Niet te verantwoorden

De volle vliegtuigen en lange rijen met wachtende toeristen in luchthavens tijdens de kerstvakantie waren eveneens een doorn in het oog van de tattoobranche. “Op dat moment was de gedwongen sluiting waaraan we ons dienden te houden niet langer te verantwoorden”, vindt Nicolas. “Het protest waarmee de kappers eerder hadden uitgepakt, had blijkbaar indruk gemaakt op de politiek, dus waarom zouden wij dat ook niet mogen doen? Het liefst had ik dit samen met andere artiesten aangepakt. Ik kreeg veel positieve reacties. Heel wat klanten waren zelfs bereid de boete te trotseren en langs te komen om een tattoo te laten plaatsen.”

Het protest van de kappers maakte indruk op de politiek. Waarom mochten wij dat niet?

Inwerkdag

Tijdens de lockdown verruimde Nicolas zijn zaak met een afgesloten praktijkruimte. “Ik ben een gelukkig man die vanaf heden opnieuw al zijn creativiteit kan aanwenden om de droom van de klanten te laten uitkomen. Bewust plaatste ik maandag geen enkel tattoo. Maandag was een inwerkdag. Dinsdag vloog ik er opnieuw in. Ik kan alvast meedelen dat alles, zoals dit reeds in het verleden ook al gebeurde, strikt volgens de opgelegde regels verlopen is. In onze branche is ontsmetten en hygiëne onontbeerlijk! Voor de coronapandemie was dit trouwens ook al het geval. Gezien er in het plaatsen van een grote tattoo heel wat tijd kruipt, zal er in mijn zaak dan ook telkens maar hoogstens een klant per keer aanwezig zijn.”

“Hopelijk zullen de coronacijfers niet plots weer de lucht inschieten, want een nieuw sluiting zou nefast zijn voor onze branche”, besluit Nicolas. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.