https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tamara ruilt kranten voor massages en beautyzorgen

Tamara De Jode in haar massagesalon. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Onlangs zag Tamara De Jode (42) een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Ze opende in haar vroegere krantenwinkel haar eigen beauty- en massagesalon ‘Total Care by Tammy’.

Dat deze alleenstaande moeder van vier dochters van aanpakken weet, lijdt geen twijfel. Tamara is afkomstig uit Desselgem en deed haar middelbaar in de toenmalige Oostendse Showbizzschool. “We kregen er ook bio-esthetiek. Daarin zat ook de opleiding kapster en schoonheidszorgen. Vervolgens werkte ik ruim 14 jaar in de horeca. Sinds 2017 stond ik mijn eigen krantenwinkel ‘Tamara’ in de Noordstraat.” Op diezelfde plek is er nu ‘Total Care by Tammy’.

“Een schoonheidsinstituut en massagesalon uitbaten, zat al langer in mijn achterhoofd”, bekent Tamara. “Het feit dat ik al jong mama werd, zette die droom even ‘on hold’. Ik heb altijd graag in mijn krantenwinkel gestaan maar de coronaperiode zorgde ervoor dat mijn echte droom in een stroomversnelling kwam. Het was de bedoeling om beide zaken te combineren maar dat bleek niet haalbaar.” Deze stap komt er ook niet van vandaag op morgen”, benadrukt Tamara. “De voorbije jaren volgde ik naast mijn vaste job elke zaterdagnamiddag, zondag en maandagnamiddag heel wat praktijkgerichte opleidingen bij Joke Lenez.”

Massagefestival

“Ik geef all-in-massage, sportmassage en holistische massage, wat voor meer balans tussen body en mind zorgt”, vervolgt Tamara. “Ook stoelmassage, waar gewerkt wordt aan de probleemzones, rug, nek, schouders en het bekken en hotstone, stempeldruk, Oosterse massage en zwangerschaps- of babymassage zijn mogelijk. Daarnaast geef ik workshops waarbij de mama of papa aangeleerd wordt hoe ze hun baby’tje kunnen masseren. Klanten moeten hier helemaal tot rust kunnen komen. Wat aangename achtergrondmuziek en een kaarsje zorgen voor een ontspannen sfeer”, klinkt het enthousiast. “Met mijn beautysalon zet ik in op epilatie, gezichtsverzorging en maquillage, pedicure en manicure.”

Samen met haar lerares Joke organiseert Tamara in Menen in het weekend van 20 en 21 juli een heus massagefestival, een belevingsweekend in het teken van masseren. “We zijn samen ook bezig met het uitwerken van een concept waarbij we mensen die palliatief zijn, willen helpen om het leven op een zo positief mogelijke manier los te laten.”

Total Care by Tammy bevindt zich in de Noordstraat 133 in Roeselare en is elke dag tussen 10 en 12 uur open, zodat mensen vrij kunnen kennismaken. “Het is de bedoeling om in de namiddag enkel op afspraak te werken.”

Meer info: 0497 94 09 83 of www.totalcarebytammy.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.