Tamara (30) opent damesboetiek Balesse

Tamara Shahbazyan is het gezicht achter Balesse. (foto BC)
Tamara Shahbazyan is het gezicht achter Balesse. (foto BC)
Bieke Cobbaert

Met Balesse heeft Loppem er een stijlvolle, trendy damesboetiek bij. Het gezicht achter de zaak is Tamara Shahbazyan. “Dit is mijn grote droom, nu was de tijd rijp om die in vervulling te laten gaan”, aldus de zaakvoerster die kiest voor een eigentijdse mix van Scandinavische en Zuiderse merken.

Het leven begint bij 40 wordt wel eens gezegd, Tamara Shahbazyan doet daar tien jaar af. Met Balesse maakt ze haar grote droom waar. In een nieuw gedeelte bij haar woning in de Guido Gezellelaan heeft ze haar damesboetiek geopend. “Ik heb mode en creatie gestudeerd en ben al van mijn 15 jaar actief in de verkoop”, begint Tamara die met haar man Nick en zoontje Lewis (5) bij de zaak woont.

De Loppemse werkte zich de voorbije jaren op tot sales manager en de laatste jaren was ze aan de slag als account manager voor Scandinavische merken. “Ik wist al lang dat ik een boetiek in dameskleding wou openen, nu was de tijd rijp. Corona heeft hier dus niets mee te maken”, knipoogt ze.

Verbouwing

Tamara heeft de voorbije zes maanden heel hard aan haar project gewerkt. Alles deed ze zelf, van het ontwerp tot de uitvoering van haar concept. “Heel de verbouwing heb ik zelf uitgevoerd. Al heeft mijn papa me meer dan een handje geholpen.”

De Loppemse spreekt met een enorme passie over Balesse en over wat ze met haar kledingzaak wil bereiken. “Ik ben zeer zorgvuldig te werk gegaan, ook met de selectie van mijn collecties. Ik breng een aanbod dat uniek is voor de regio. Ik kies voor Scandinavische merken, iets waar ik de voorbije jaren expertise in opbouwde. Ik heb heel veel gereisd voor mijn job. Elke maand ging ik op en af naar Denemarken. Daarnaast bied ik ook een mix van Zuiderse merken aan”, aldus de Loppemse met Armeense roots.

Tamara kiest voor duurzame merken. Merken ook die je nog niet overal vindt en waarin elke modebewuste vrouw haar ding vindt. “Ik wil de stad naar hier brengen. Fashion tot in het hartje van Loppem. Ik sta zelf in de winkel en ik help elke vrouw, jong of oud, graag met persoonlijk advies en styling en dat in een ongedwongen sfeer.”

Waar de naam Balesse vandaan komt, willen we nog weten? “Dat is het koosnaampje dat mijn papa mij geeft. Net als ik zijn tweede kindje ben, is Balesse mijn tweede kindje”, besluit Tamara.

www.facebook.com/Balesse.Loppem

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten