https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sue Ryder heropent opgefriste boetiek in Katelijnestraat

(foto PDV)
Piet De Ville

Liefdadigheidsorganisatie Sue Ryder, die via de verkoop van tweedehandsartikelen huisvesting voor kansarmen financiert, heropende op zaterdag 25 september haar boetiek in de Katelijnestraat na een grondige vernieuwing.

De winkel met dames- en herenkleding van Sue Ryder bleef meer dan een jaar gesloten, sinds augustus vorig jaar. Een grondige vernieuwing drong zich op, maar door de coronacrisis duurde het toch nog een pak langer dan gepland vooraleer de volledig opgefriste winkel terug kon geopend worden. “Onze winkel werd echt grondig aangepakt. De gevel, het dak, het schrijnwerk, het interieur van de winkel zelf… werkelijk alles werd vernieuwd”, zegt voorzitter van Sue Ryder Jean-Marie Cauwe. “Nieuw is ook dat we boven de winkel een appartement hebben laten bouwen dat we verhuren via het sociaal verhuurkantoor.” Het ter beschikking stelling van woongelegenheid voor mensen in psychosociale nood blijft dan ook de core business van Sue Ryder, een organisatie die voortkomt vanuit de grote sociale inzet van de Britse Lady Sue Ryder die tijdens de Tweede Wereldoorlog als verpleegster onder meer in Polen actief was en daar later ook mensen in nood hielp vluchten naar het Westen.

Twintig huurwoningen

“We verhuren in Brugge momenteel twintig woningen aan kansarmen. Het aankopen en onderhouden van die woningen doen we enkel met de eigen middelen die we genereren uit de verkoop in onze drie winkels in Brugge”, gaat voorzitter Jean-Marie Cauwe verder. “Dat zijn de Sue Ryder Boetiek in de Katelijnestraat waar we nu staan, maar daarnaast ook de Sue Ryder shop voor dames- en herenkledij, kinderkledij, witgoed en accessoires in de Langestraat 181 en ten slotte de Bookshop, waar we ook cd’s, platen en decoratie verkopen in de Langestraat 185. Wij werken enkel met vrijwilligers, een negentigtal in totaal, en ontvangen geen enkele subsidie. Volgend jaar wordt overigens wel een bijzonder jaar voor Sue Ryder want dan zijn we precies vijftig jaar lang actief in Brugge. Ik wil langs deze weg toch ook nog eens graag al onze vrijwilligers bedanken voor hun blijvende inzet. En natuurlijk wil ik iedereen uitnodigen om onze vernieuwde boetiek in de Katelijnestraat te komen ontdekken”, klinkt het.

Meer info: www.sueryder.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.