Stijn en Evy nemen fakkel over in Buroshop Kris Cailliau

Kris Cailliau en Ann Mestdagh overhandigen de sleutels aan Stijn Devloo en Evy Rathé. © GERRIT DEVINCK MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De kwieke onderneming die vaste huisleverancier is bij het gros van grote en kleine ondernemingen in de Westhoek en Westkust snijdt na dertig jaar een nieuw hoofdstuk aan. Kris Cailliau en Ann Mestdagh hebben de sleutels van Buroshop Kris Cailliau en de bekende kleurrijke bestelwagens overhandigd aan het koppel Stijn Devloo en Evy Rathé.

Drie decennia hebben Kris en Ann hun ziel gestoken in hun ‘derde kindje’, de ‘buroshop’, na Jules en Louise. Ze begonnen in 1991 in de Daniel Dehaenelaan, in hartje Veurne. De zaak kende een vliegende start en barstte al snel uit haar voegen. Vier jaar later verhuisden ze naar de huidige locatie, op industrieterrein 2. “Vandaag lijkt dat een logische move, maar dat was destijds toch wel een gewaagde zet”, zegt Ann.

Er kwam een tweede filiaal, in Flanders Language Valley in Ieper, dat ook goed draaide, maar toen de Lernaut & Hauspie-bubbel op springen stond, trokken Kris en Ann er net op tijd de stekker uit.

Trouwe klanten

Het definitieve afscheid is voor Kris en Ann toch wel een speciaal moment, maar ze zijn vooral hun vele klanten dankbaar die hen al die jaren trouw zijn gebleven. “Maar zeker ook onze bende toffe medewerkers, die de hoeksteen zijn van ons succes”, benadrukt Ann.

Voor Buroshop Kris Cailliau én voor de nieuwe zaakvoerders breekt een nieuw tijdperk aan. Stijn Devloo (42) en Evy Rathé (37) zien hun droom om samen te ondernemen werkelijkheid worden. “De tijd is rijp”, vindt het koppel. “We hebben allebei flink wat ervaring opgedaan.”

Evy was elf jaar stafmedewerker Beleid & Organsatie in het Lokaal Bestuur Koksijde. Stijn kon zich ontplooien als afdelingshoofd bij Vesuvius Belgium NV. Toen ze hoorden dat Buroshop Kris Cailliau over te laten was, hadden ze allebei meteen een klik. “Dat is het!”, wisten ze. “Alsof het in de sterren geschreven stond. Deze onderneming staat in stevige schoenen, heeft een goede reputatie en ze is beheersbaar voor een koppel. En we zien nog groeipotentieel! Alle lichtjes sprongen op groen. Het contact met Ann en Kris zat meteen goed. Het is allemaal heel rap gegaan.”

De snelle leveringen, het brede assortiment en de laagdrempeligheid zijn op vandaag dé troeven van Buroshop Kris Cailliau. Maar Evy en Stijn willen graag de interne werking optimaliseren.

Piekfijne webshop

“Een vlottere organisatie staat voor een efficiëntere bediening. Tegelijk willen we het aanbod beter afstemmen op de vraag. Een piekfijne webshop zal een sleutelrol spelen om het proces te vergemakkelijken voor de klanten. Maar alles op zijn tijd. We gaan ons eerst focussen op een vlotte overgang. In het voorjaar zullen we klaar zijn met onze huisstijl en we denken ook na over een nieuwe naam. We willen ons profileren als specialist in kantoorbenodigdheden en duurzame verpakkingen, maar het gethematiseerd feestmateriaal zoals Sinterklaas of Halloween bouwen we af.”

“We hadden meteen een goed gevoel bij die twee”, lacht Ann. “Evy en Stijn zijn, net als Kris en ik, heel complementair. Dat is echt wel een troef als je samen een zaak runt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.