https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stal Houteghem uit Beernem valt meerdere keren in de prijzen

Sander en Kurt Willems en Paul Hallaert poseren met kampioenveulen Ylmar. (foto Regi)
Redactie KW

Voor het eerst sinds corona ons land in de ban hield, organiseerde het Belgisch Fjordenpaardenstamboek weer hun premiekeuringen in ieder gewest. Stal Houteghem wist verschillende titels binnen te rijven.

Stal Houteghem is een trouwe deelnemer aan de premiekeuringen van het Belgisch Fjordenpaardenstamboek. Met maar liefst vier kampioenstitels op de gewestelijke keuringen, het beste hengstveulen op de nationale keuring én een nationale jeugdkampioene was Stal Houteghem dit jaar een heuse prijzenpakker. Met in de hoofdrol: hun eigen goedgekeurde Ster-Elite hengst Fjell Finn die de titel Noors kampioen draagt.

“Fjordenpaarden worden door een gediplomeerde jury beoordeeld”, legt Sander Willems uit, die sinds deze zomer bestuurslid is geworden. “Men bekijkt het rastype, de structuur en bespiering, de beenstanden, de bewegingen en de algemene indruk. Het hengstveulen Ylmar van onze stal kreeg in totaal 45,5 punten en werd beste hengstveulen. Dit is een Belgisch record.”

Succesvol jaar

“Een week later trokken we met twee merries richting Limburg voor de keuring van Oudsbergen. Vjelta viel in de prijzen en een week later was het Yngvarr die de driekleur om de hals mocht dragen, toen die gekeurd werd in Grimbergen. In totaal boekten we drie reekswinnaars en twee kampioenen.”

“Na zo’n succesvol jaar trokken we naar het Belgisch kampioenschap, waar Ylmar gekroond werd tot beste hengstenveulen, Vjeltha werd nationaal jeugdkampioen en Undra werd tweede in haar rubriek. Heel voldaan kunnen we nu de winter in gaan en kijken we al belangstellend uit naar het nieuwe jaar met nieuwe veulens en nieuwe keuringen. Als alles meezit zullen we op de eerste keuring in maart onze nieuwe hengst voorstellen aan het grote publiek”, besluit Willems.

(Regi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.