Staking bij verdeelcentrum bpost in Oostende

© (Foto BELGA)

In het verdeelcentrum van bpost in Oostende is woensdag een spontane staking uitgebroken. De werknemers zijn niet tevreden over de te hoge werkdruk. Door de staking wordt momenteel zo goed als geen briefpost verdeeld in de regio Oostende, Kristof Vandamme van ACV Transcom donderdag.

Volgens de christelijke vakbond gaat het om een problematiek die zich voordoet in heel Vlaanderen. “De werkdruk ligt te hoog en er is een enorm personeelstekort. Bpost slaagt er ook niet in om personeel te behouden. Het is een probleem in heel Vlaanderen, maar in Oostende is dat probleem iets sneller tot uiting gekomen, vandaar de spontane staking”, zegt Kristof Vandamme van ACV Transcom.

Ondertussen zaten de vakbonden al samen met het management van bpost in Oostende. Dat kwam donderdagmorgen met een voorstel, maar dat is door het personeel verworpen. “Het voorstel was niet verregaand genoeg. Vrijdagmorgen zal vermoedelijk een nieuw voorstel worden voorgelegd aan de werknemers.”

Zo’n 75 à 80 procent van het personeel neemt deel aan de staking. Daardoor wordt momenteel in de ruime omgeving van Oostende geen post bedeeld. Het gaat daarbij voornamelijk om brieven. Medewerkers die wel aan het werk zijn proberen prioritaire zendingen zoals aangetekende brieven zo veel mogelijk op te vangen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.