Sportwinkel Fiesiek Maldegem steekt de grens over

foto AVH
foto AVH
Redactie KW

Fiesiek, de sportwinkel gespecialiseerd in wandelen, lopen, tennis en padel, is verhuisd naar het Nederlandse Eede. Andy Despiegelaere en zijn vrouw Barbara Demon openden er samen met een ander koppel een sportcentrum met fitness, horecazaak en bijhorende dienstverlening.

Het waren Pascal Gérard en Claudia Smet, die het idee bij Despiegelaere aanbrachten. De zaakvoerder van Fiesiek zocht al langer een nieuwe locatie om uit te breiden en vond die in het pand in Eede: “We hebben heel lang nagedacht hoe onze samenwerking er zou uitzien, en zijn erg blij met het resultaat.”

“Zowel mensen die nog nooit sportten als geoefende sporters kunnen hier terecht voor training, begeleiding én het aankopen van hun materiaal.” In het nieuwe sportcentrum ontvangen inmiddels een podoloog, bikefittingspecialist en later ook een kinesist sporters met nood aan begeleiding.

E-gym

“Naast de begeleiding kunnen mensen hier ook sporten in onze e-gym, een hypermodern systeem met toestellen die alles automatiseren. Na een eerste begeleide sessie, passen de toestellen zelf de positie, kracht en beweging aan zodat je optimaal kan trainen”, vertelt Despiegelaere.

Naast het gebouw werd ook een buitentrainingsruimte met toestellen aangelegd. Daar willen de uitbaters in de toekomst yoga en groepssessies organiseren. “We willen onze bezoeker een compleet aanbod geven. Je komt hier toe met een probleem en kan daarmee terecht bij de podoloog of kinesist. Nadien kan je gepast sportmateriaal aankopen en hier je oefeningen afwerken. Dat zorgt ervoor dat mijn job ook gevarieerder is. Ik kan mijn klanten nu meer begeleiden, voor of na hun aankoop van materiaal.”

(AVH)

Meer informatie op blue-eede.nl . De nieuwe locatie van Fiesiek is in de Rijksweg 18B, Eede, Nederland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier