Sophia uit Ingelmunster verkoopt zelfgemaakte juwelen:“Brincos Bilhantes is knipoog naar mijn grootouders”

Sophia Oliviera Ferreira toont meerdere van haar eigen ontwerpen. (foto FODI)
Redactie KW

Sophia Oliviera Ferreira is begonnen met een eigen zaak in bijberoep, namelijk Brincos Brilhantes. Bij haar kan je terecht voor zelfgemaakte juwelen.

Sophia Oliviera Ferreira (22) is de partner van Roy Verstraete. Ze wonen al anderhalf jaar in de Steenovenstraat, een zijstraat van de Bruggestraat, rechtover de vroegere Aviflora. Ze werkt fulltime als verpleegkundige in de Sint-Jozefskliniek in Izegem, maar ze is ook het gezicht achter de zaak Brincos Brilhantes. “Dit betekent in het Portugees blinkende juwelen”, vertelt ze.

Portugal

“Mijn grootvader is afkomstig uit Portugal. Ik heb een heel goede band met mijn grootouders, die vele jaren in ons land woonden maar die straks voorgoed vertrekken naar Portugal. Vandaar dat ik nogal snel een Portugese naam koos voor mijn bedrijfje.”

“Ik begon met mijn bedrijf tijdens de coronaperiode. Ik zocht iets om mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Vroeger knutselde ik als kind al heel graag. Zelf juweeltjes maken is nu wel echt voor mezelf een uitlaatklep geworden. Bij mij kan je terecht voor zelfgemaakte oorbellen, armbandjes, kettingen, enkelbandjes, leuke sleutelhangers in de vorm van bijvoorbeeld een hondenbotje dat kan matchen met het botje aan de halsband van de hond…”

Sophia heeft geen eigen winkel. “Wie geïnteresseerd is, kan mijn juweeltjes terug vinden op mijn Facebook- en Instagrampagina. In de toekomst komt er zeker ook een webshop. Mijn juweeltjes staan ook tentoon in verschillende verkooppunten bij schoonheidsspecialisten, kappers, kledingzaken in Izegem, Ingelmunster en zelfs in Sijsele.”

Thuisverkoop

Ze doet twee keer per jaar een verkoop thuis bij haar ouders in Izegem, waarbij alle juwelen tentoon staan en ze ook de nieuwe collectie voorstelt. Op zo’n moment kan je leuke koopjes doen. Bestellingen kunnen worden opgehaald bij mij thuis in Ingelmunster. Indien gewenst, stuur ik de bestellingen ook op met Bpost.”

(Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.