Solliciteren tijdens helikoptervlucht

Enkele werknemers van Sadef zijn klaar om de lucht in te gaan.
Redactie KW

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 september zijn het jobdagen bij voestalpine Sadef. Met de helistunt wil het bedrijf, dat staalprofielen produceert, opvallen bij technische profielen om openstaande vacatures in te vullen.

“In ons bedrijf hebben wij nood aan zo’n 30 nieuwe werkkrachten”, klinkt het bij Sadef, een bedrijf dat staalprofielen produceert. “Dit komt enerzijds door de groei van ons bedrijf en anderzijds doordat we collega’s moeten vervangen die op welverdiende rust gaan. We zoeken vooral technische profielen, wat geen gemakkelijke zoektocht is. We hopen dat we met onze stunts mensen kunnen overhalen om een kijkje te komen nemen, zodat ze zien wat de job hier inhoudt.”

VIP’s

“Tijdens onze eerste editie van onze jobdagen haalden we de mensen af met een taxi om in stijl te komen solliciteren”, klinkt het. “Want zeg nu zelf, zo voel je je een echte VIP, een Very Important Profile. De technische profielen die wij zoeken zijn fel gegeerd, vandaar dat wij ze als echte VIP’s behandelen. Daarna deden we een stunt waarbij de auto gratis werd gewassen tijdens de jobdagen. Tijdens deze editie willen we het bedrijf op alle mogelijke manieren tonen aan onze sollicitanten: van binnen en vanuit de lucht. Vandaar de stunt met de heli.”

Sollicitanten krijgen een individuele rondleiding in het gebouw door een collega waarbij ze open vragen kunnen stellen. Na de aperobox komt een shuttlebus hen ophalen om de lucht in te gaan. Tijdens de vlucht vliegt de heli uiteraard over Sadef. Met de stunts wil Sadef opvallen bij technische profielen zodat de vacatures ingevuld raken. Benieuwd welke jobaanbiedingen Sadef heeft? Neem een kijkje op hun site www.voestalpine.com .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier