https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Shoppen in Brugge en alles loopt op wieltjes

Naar aanleiding van het WK wielrennen werd een marketingcampagne voor het handelscentrum opgestart. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Naar aanleiding van het WK Wielrennen in september lanceert de stad Brugge de marketingcampagne ‘Shoppen in Brugge en alles loopt op wieltjes’.

De stad werkt hiervoor samen met Shopping Brugge, ook wel bekend als het Brugs Handelscentrum. “De campagne wil vooral shoppen in Brugge in de kijker zetten en benadrukken dat je ook met de fiets vlot naar het centrum kan”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit). “De campagne krijgt heel wat zichtbaarheid in de het straatbeeld met kleurrijke affiches bij de handelszaken in het centrum die ingingen op onze uitnodiging om mee te werken. Deze zaken worden ook aangekleed met vlaggen van shopping Brugge en bij velen zal een verfrissende attentie te verkrijgen zijn.”

“We roepen onze handelaars op om bij de aankleding van hun etalage creatief aan de slag te gaan met het thema WK wielrennen”, vult voorzitter van het Brugs Handelscentrum Dirk Vanhegen aan. Burgemeester Dirk De fauw wijst erop dat Brugge een echte fietsstad is. “We hebben een rijke wielerhistoriek met de Elfstedenronde, de Ronde van Vlaanderen waarvan de start in 2023 naar onze stad terugkeert maar ook een resem kleinere koersen”, stelt De fauw. “Er wordt in onze stad ook heel veel functioneel gefietst, zoals naar school, het werk of naar de winkel. Het WK wielrennen is dus de ideale gelegenheid om ook voor het shoppen het fietsgebruik nog eens extra in de kijker te zetten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.