Roularta lokt 2.000 bezoekers op Open Bedrijvendag

(foto LK)
Redactie KW

Ook de hoofdzetel van De Krant Van West-Vlaanderen zet vandaag zijn deuren open voor het brede publiek op Open Bedrijvendag. Roularta verwacht zo’n 2.000 bezoekers. “Het is heel fijn om eindelijk weer het grote publiek te mogen ontvangen”, zegt CEO Xavier Bouckaert.

Vooraf moesten bezoekers zich registreren op de website van Open Bedrijvendag. Ze deden dat massaal want toen vanmorgen de deuren van Roularta aan de Meiboomlaan in Roeselare openzwaaiden, stonden al heel wat mensen in de rij aan te schuiven. Van overal in Vlaanderen zakten mensen af naar onze hoofdzetel. Een heel divers publiek ook, Roularta lokte zowel gezinnen met kinderen als studenten en ook ouderen. “Het is een gigantisch bedrijf waar je vaak langsrijdt maar eigenlijk niet goed weet wat er zich allemaal achter die muren afspeelt. Heel fascinerend om dat eens te zien”, klinkt het bij een gezin uit Sint-Eloois-Winkel.

De grote drukpersen hadden heel wat bekijks. (foto LK)
De grote drukpersen hadden heel wat bekijks. (foto LK)

Vooral de drukkerij maakte bij velen indruk. De snelheid waarmee kranten en magazines gedrukt worden, de grootte van de rollen van papier, de enorme ruimte van de productiehallen: veel bezoekers schrokken toch enigszins van de omvang. “Het is heel interessant om te zien hoe een krant die ’s morgens in de bus valt eigenlijk gemaakt wordt. Eigenlijk weet je niet goed hoe dat allemaal in zijn werk gaat, welke stappen daar allemaal aan vooraf gaan en dan is het heel leerrijk om dat eens met eigen ogen te zien”, zegt een student Grafische Vormgeving uit Mechelen.

Ook voor CEO Xavier Bouckaert, die zelf ook de rondleiding in zijn eigen bedrijf volgde, viel er nog wat te leren. “Er is hier altijd wel iets interessants te ontdekken. Maar het is vooral heel fijn om eindelijk weer mensen te mogen ontvangen in het bedrijf. Dit is dan ook de mooiste drukkerij van de Benelux”, besluit Xavier Bouckaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.