Roemeense winkel opent de deuren in Sijseelse wijk ‘t Veld

Rodica Lidia Macarie tussen de Roemeense specialiteiten.©Davy Coghe Davy Coghe
Rodica Lidia Macarie tussen de Roemeense specialiteiten.©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Te midden van de Sijseelse woonwijk ‘t Veld vind je nu een winkel gespecialiseerd in Roemeense voedingswaren. “De Roemeense gemeenschap in de regio weet ons te vinden maar ook de buurtbewoners komen graag langs”, aldus uitbaatster Rodica Lidia Macarie.

Het is toch wel een opmerkelijk beeld op de hoek van de Veldstraat en de Burgemeester Capellelaan op de wijk ’t Veld in Sijsele. Aan de zijingang van een alleenstaande woning vind je er, achter een schuifraam, de voedingswinkel Goshen. Een doordeweekse kruidenier of buurtwinkel is het in elk geval niet. Bij Goshen kun je namelijk vooral terecht voor Roemeense producten en specialiteiten.

Belgische nationaliteit

“We zijn op 20 december vorig jaar gestart met de uitbating van onze winkel hier. Zo’n anderhalf jaar geleden hebben mijn man en ik deze woning gekocht en zijn we hier samen met onze drie kindjes komen wonen”, vertelt uitbaatster Rodica Lidia Macarie.

“Ook de bewoners uit de buurt appreciëren onze specialiteiten”

“We zijn inderdaad afkomstig uit Roemenië maar wonen al tien jaar in België en hebben ondertussen ook de Belgische nationaliteit. Mijn man en ik hebben nog allebei vast werk ook, naast de uitbating van deze winkel. Hij werkt bij het eierenbedrijf Ovo West in Sint-Kruis en ik werk voornamelijk in de voormiddag als poetsvrouw. Op weekdagen in de namiddag en op zaterdag de hele dag baten we hier dus onze winkel Goshen uit.”

Typische producten

Hoe ze op dat idee gekomen zijn? “Wel, de woning is groot genoeg en bovendien weten we dat er in de regio toch behoorlijk veel mensen van Roemeense origine wonen die wel verlangen naar die typische producten van hun land van herkomst. We bieden vooral veel ingemaakte en gepureerde groenten aan, zoals champignons en aubergines maar ook zuurkool. Daarnaast hebben we ook een assortiment Roemeense honing en noten en binnenkort beginnen we ook nog met een aanbod typisch Roemeense vleeswaren, zoals gerookte worsten bijvoorbeeld. De mensen uit de Roemeense gemeenschap weten ons zeker al te vinden maar ook een aantal buurtbewoners komt intussen graag langs”, besluit Rodica Lidia Macarie heel tevreden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier